Nieuws

Cryptofarm uitgerust met duizenden PS4 Pro’s bestormd

Cryptofarm
De Oekraïense veiligheidsdiensten hebben een raid uitgevoerd op een farm waar er cryptomunten gedolven werden. Dat gebeurde met duizenden PlayStation 4 Pro's.

De cryptofarm kwam op de radar van de Oekraïense SBU omdat die massaal stroom afgetapt zou hebben van het nationale elektriciteitsnet. De speciale diensten troffen op de locatie geen computers aan, maar duizenden PlayStation 4 Pro-consoles, dicht op elkaar gepakt. De autoriteiten namen volgens Kotaku 5.000 game-gerelateerde toestellen in beslag, waaronder 3.800 spelconsoles. Het warenhuis waar ze aangetroffen werden lag vlak naast de plaatselijke stroombeheerder Vinnytsiaoblenergo. 

Cryptofarm verbruikte 257.000 dollar aan stroom 

Het gaat om de grootste cryptofarm die de SBU ooit al ontdekte. Volgens het agentschap werd die opgezet door criminelen uit de steden Kyiv en Vinnytsia. Zij gebruikten speciale elektriciteitsmeters om de autoriteiten op het verkeerde been te brengen en hun illegale activiteiten te verbergen. In totaal zouden de cryptofarmers maar liefst 257.000 dollar aan stroom afgetapt hebben. “Het illegale aftappen had ernstige gevolgen kunnen hebben. Volledige buurten rond Vinnytsia zouden zonder elektriciteit gevallen kunnen zijn”, aldus de SBU. 

De stroombeheerder Vinnytsiaoblenergo ontkent alvast betrokken partij te zijn. “De apparatuur die gebruikt werd om cryptomunten te delven is nooit ingezet geweest op onze site of op een andere plek die eigendom is van het bedrijf”, klinkt het. Vreemd genoeg zei de netbeheerder geen bewijzen gevonden te hebben van stroomdiefstal.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business