Nieuws

Nintendo ontkent komst van extra Switch-model

Nintendo OLED
Er komt geen Nintendo Switch Pro meer dit jaar. Bovendien ontkent het bedrijf de geruchten dat het meer geld zou verdienen met het OLED-model.

Wie na de lancering van de Nintendo Switch OLED toch nog op een Pro-model had gehoopt, moeten we teleurstellen. De gaminggigant heeft deze week namelijk officieel laten weten dat er geen nieuwe modellen gepland staan. Bovendien waren er geruchten dat de winstmarge op het nieuwe OLED-model groter zou zijn, ook dat ontkent Nintendo via Twitter.

Meer winst

Geen Nintendo Switch Pro dus. Nadat Japanse media onder andere op Twitter verkondigden dat het nieuwe OLED-model van Nintendo het bedrijf meer zou opleveren is de PR-machine gaan draaien. De Japanse tak heeft zich daar namelijk openlijk over uitgesproken op Twitter, een opvallende zet van het bedrijf.

De analisten achter dat artikel haalden aan dat de productiekosten voor het nieuwe OLED-model zeker 10 dollar hoger zouden liggen. In vergelijking kost het model in de winkel 50 dollar meer dan zijn voorganger waardoor het bedrijf dus een hogere winstmarge heeft. Het bedrijf ging daarop in en gaf aan dat die informatie niet juist is.

Nintendo Pro

Heel wat gamingfanaten hadden bij de lancering van het OLED-model meer verwacht. Er gingen namelijk al een tijdlang geruchten rond dat de gigant aan een Pro-model zou werken. Echter heeft het nieuwe exemplaar heel wat fans teleurgesteld dus was er terug meer hoop op een Pro-model. Uit de recente verklaring van Nintendo Japan op Twitter blijkt echter dat er geen plannen zijn voor de nabije toekomst. Al kan dat nog veranderen natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business