Android TV

Android TV heeft meer nieuwe functies vanuit Google TV gekregen. De bedoeling is om dat in de toekomst te blijven doen.

Advertentie

Google heeft de software van Android TV meer nieuwe functies van Google TV gegeven. Het bedrijf doet dat om de twee besturingssystemen meer in dezelfde lijn te krijgen qua UI. Zo kan je nu ook kijksuggesties zelf aanpassen en is het mogelijk om video’s aan je toplijstjes toe te voegen via het Discover-gedeelte.

·      Lees ook: Apple TV-app komt naar Chromecast met Google TV

Android TV

Door de knop langer in te duwen is het na de update mogelijk om video’s aan je eigen toplijstjes toe te voegen. Dat kon ook al in Google TV zelf. Verder krijg je voortaan – zoals in Netflix – ook trailers te zien bij video’s. Die trailers zullen automatisch afgespeeld worden.

Google heeft ook suggesties voorzien. Het gaat daarbij om reclame of advertenties voor bepaalde apps, diensten of eigen diensten. Gelukkig kan je als gebruiker die opties wel in- of uitschakelen. Je kan ook duimpjes uitdelen zodat de software beter weet welke content voor jou relevant is.

De zoekmachinegigant is sinds enkele maanden begonnen aan een inhaalbeweging voor Android TV. De interface van Google TV – die onder andere in de nieuwe Chromecast zit – kwam niet overeen met die van Android TV.

Google Chromecast met Google TV, wit
De nieuwe Chromecast met Google TV.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here