Nieuws

Netflix bevestigt toevoeging games op platform

Netflix
Netflix heeft officieel bevestigd dat het gaming zal toevoegen aan het huidige aanbod van de streamingdienst. Netflix maakte dit bekend tijdens zijn prestatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Tussen april en juni kreeg Netflix er 1,5 miljoen abonnees bij. Het totale aantal ligt nu wereldwijd op 209 miljoen betaalde gebruikers. Het platform verwacht dat het aantal abonnees de komende tijd minder snel zal stijgen. Dat zou te wijten zijn aan de coronamaatregelen die overal ter wereld langzaamaan worden versoepeld.

Om Netflix aantrekkelijker te maken wil het bedrijf in de toekomst naast films en series ook games aanbieden. Het gaat aanvankelijk met name om mobiele games, maar er wordt ook gesproken over een mogelijke uitbreiding naar consoles.

Eerder werd duidelijk dat Netflix een oud-medewerker van game-uitgever EA heeft ingeschakeld, zodat het platform in de toekomst zelf games kan gaan aanbieden.

Ontwikkeling eigen games

In een brief aan aandeelhouders schrijft Netflix het volgende: “We zien gaming als een nieuwe categorie aan content voor ons, vergelijkbaar met onze eerdere uitbreiding naar eigen films, animaties en scriptloze tv-programma’s”.

De eerste games op Netflix zullen volgens chief product officer Greg Peters vooral te maken hebben met populaire films en games op het platform. Daarna zouden er ook losse games volgen. Peters spreekt zelfs over de mogelijke komst van series en films die geïnspireerd zijn door Netflix’ eigen games.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business