Netflix heeft officieel bevestigd dat het gaming zal toevoegen aan het huidige aanbod van de streamingdienst. Netflix maakte dit bekend tijdens zijn prestatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Advertentie

Tussen april en juni kreeg Netflix er 1,5 miljoen abonnees bij. Het totale aantal ligt nu wereldwijd op 209 miljoen betaalde gebruikers. Het platform verwacht dat het aantal abonnees de komende tijd minder snel zal stijgen. Dat zou te wijten zijn aan de coronamaatregelen die overal ter wereld langzaamaan worden versoepeld.

Om Netflix aantrekkelijker te maken wil het bedrijf in de toekomst naast films en series ook games aanbieden. Het gaat aanvankelijk met name om mobiele games, maar er wordt ook gesproken over een mogelijke uitbreiding naar consoles.

Eerder werd duidelijk dat Netflix een oud-medewerker van game-uitgever EA heeft ingeschakeld, zodat het platform in de toekomst zelf games kan gaan aanbieden.

Ontwikkeling eigen games

In een brief aan aandeelhouders schrijft Netflix het volgende: “We zien gaming als een nieuwe categorie aan content voor ons, vergelijkbaar met onze eerdere uitbreiding naar eigen films, animaties en scriptloze tv-programma’s”.

De eerste games op Netflix zullen volgens chief product officer Greg Peters vooral te maken hebben met populaire films en games op het platform. Daarna zouden er ook losse games volgen. Peters spreekt zelfs over de mogelijke komst van series en films die geïnspireerd zijn door Netflix’ eigen games.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here