Kids Clips

Het lijkt er sterk op dat Netflix volgend jaar ook videogames gaat aanbieden. Het nam een ervaren rot uit de gamebiz in dienst.

Advertentie

Volgens Bloomberg heeft Netflix Mike Verdu aangeworven. Die stond in het verleden aan het hoofd van VR-bedrijf Oculus (eigendom van Facebook). Hij was er directeur van augmented en virtual reality en werkte samen met ontwikkelaars voor de Oculus rift, Quest en Go. Tussen 2017 en 2018 stond hij ook even aan het hoofd van EA Mobile en overzag hij studio’s die aan grote titels werkten als Star Wars: Galaxy of Heroes, SimCity BuildIt, Plants vs Zombies en Sims Free Play. 

Netflix bouwt gameteam uit 

Netflix zou zijn gameteam in de volgende maanden verder gaan uitbreiden. Dat zou de streamingreus in staat moeten stellen om vanaf volgend jaar ook games aan te bieden. Netflix is ook niet helemaal onervaren als het op game-ontwikkeling aankomt. In het verleden maakte het al spellen, gebaseerd op populaire series. Die titels verschenen wel op mobiele platforms en consoles.  

Volgens Bloomberg zou Netflix alvast geen apart platform gaan uitbouwen om de games aan te bieden. Ze zullen gewoon beschikbaar zijn in een aparte categorie, naast het bestaande aanbod van series en films. In eerste instantie zou het streamingplatform ook geen extra kosten aanrekenen aan wie al een abonnement heeft. Wel is het natuurlijk niet uitgesloten dat Netflix alsnog een prijsstijging kan doorvoeren of een duurdere formule (met games) zal uitbrengen.  

Concurrentiestrijd opgevoerd 

De sterke opkomst van Disney+ en Amazon Prime houdt Netflix scherp. Het lijkt er alvast op dat ze met de stap naar gaming willen blijven groeien om niet te veel marktaandeel uit handen te moeten geven. Netflix zou in mei al op zoek zijn gegaan naar een leidinggevende die een nieuwe gamescategorie moest uitbouwen. Daarvoor benaderde de streamingreus verschillende ervaren rotten. Intussen lijken ze dus met Verdu hun mannetje gevonden te hebben. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here