Nieuws

Eerste stabiele Windows 11 beschikbaar in Insider Beta

Windows 11 nieuwe aanraakbedie
Microsoft heeft een stabiele versie van Windows 11 beschikbaar gemaakt in het Beta-kanaal van Windows Insider.

Microsoft heeft voor het eerst een stabiele versie van Windows 11 beschikbaar gesteld in het Beta-kanaal van Windows Insider. Dat schrijft het bedrijf in een blogpost. Dat wil zeggen dat je niet langer hoeft gebruik te maken van het Dev-kanaal om een preview van Windows 11 te gebruiken. In het Beta-kanaal kunnen gebruikers Windows 11 nu downloaden en installeren. Het gaat om build 22000.100 die een stuk stabieler moet zijn dan zijn voorgangers. Toch zijn er al nieuwe problemen, al hoort dat er natuurlijk bij. Windows is bovendien zelden vrij van problemen.

De iconen in het verborgen menu zijn nu ook vernieuwd.

Windows 11 Beta

Er zijn wel enkele verschillen tussen de preview in het Dev-kanaal en die in Beta. Zo zal je bijvoorbeeld geen toegang hebben tot de nieuwe functie waaarbij Microsoft Teams zit ingebakken in een chatttool. Wie in build 22000.100 op de chatfunctie klikt, zal gewoon doorgeleid worden naar het startmenu van Windows 11.

Wie dus graag al eens een voorsmaakje in huis haalt van Windows 11, zonder tegen grote problemen aan te lopen, kan zich via Windows Insider aanmelden voor het Beta-kanaal en aan de slag gaan met een stabielere Windows 11-versie.

Lancering

Begin juni bracht Microsoft – na lang wachten – de toekomstige versie van Windows uit. Windows 11 zou ergens deze herfst officieel uitkomen. Dat heeft het bedrijf deze week nog laten weten. Toch werd er geen specifieke datum meegedeeld. De nieuwe versie krijgt een volledig nieuw uiterlijk dat toch herkenbaar is. Nieuw is ook de komst van Android-applicaties naar het OS die zullen te downloaden zijn via de Microsoft Store.

Een rood streepje onder een icoon? Dat wil zeggen dat het OS je nodig heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business