Windows 11

Windows 11 is nog niet voor morgen. Toch is het fijn om te weten of je gratis kan upgraden. Dat geldt ook voor gebruikers van Windows 7.

Advertentie

Wie vandaag nog een PC heeft die op Windows 7 draait, zal in de toekomst kunnen upgraden naar Windows 11. Helaas zal dat alleen kunnen aan de hand van een een ‘clean install’. Dat betekent dat je geen gegevens of apps zal kunnen recupereren.

Windows 11 ‘clean install’

Die informatie kwam naar boven via een supportpagina van PC-fabrikant Lenovo. De pagina beantwoord de meest gestelde vragen rond het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en haalt daarbij ook support voor Windows 7 aan. Op de pagina lezen we dat toestellen die nog op Windows 7 draaien alleen kunnen upgraden naar het nieuwe OS mits een clean install. Dat wil zeggen dat je dus van nul opnieuw kan beginnen. Of dat in de praktijk nodig zal zijn is niet geweten.

Het nieuwe besturingssyteem zal bovendien gratis zijn. Voornamelijk voor wie van Windows 10 naar 11 wil upgraden. Wie vanuit Windows 10 gaat upgraden kan dat uiteraard wel gewoon met behoud van zijn/haar gegevens en apps. Ook vanuit Windows 7 zal upgraden gratis zijn.  


3 REACTIES

 1. Gezien de vereiste specs om Windows 11 te kunnen laten draaien, moet je een recente PC hebben !!! Een van 2 à 3 jaar geleden is al uitgeteld ! Is dit weer een zet om de verkopen van PC’s te stimuleren ? Ik stel me dan ook de vraag hoe je uberhaupt van Windows 7 naar Windows 11 zou kunnen gaan. Het is toch erg dat Microsoft er niet in slaagt om een Operating Systeem te bouwen dat efficient is in het gebruik van de capaciteiten (CPU, RAM, etc.) van iedere PC.

  • Beste Nico,

   Dat is bij Apple hetzelfde. Daar kan je naar verloop van tijd ook niet meer upgraden.
   En zo zwaar zijn de minimuvereisten toch niet.

   Windows 11 minimum system requirements
   Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster with 2 or more cores on a compatible 64-bit processor or System on a Chip (SoC)
   RAM: 4 gigabyte (GB)
   Storage: 64 GB or larger storage device Note: See below under “More information on storage space to keep Windows 11 up-to-date” for more details.

 2. Ik stel die vraag ook wil in win11 kunnen gebruiken ben ik verplicht een nieuwe te kopen en dat is erg want de mijne doet het heel goed .Wat bezielt Microsoft ? Daar er nog veel pc’s zijn die nog heel goed zijn en daar moet ik Nico bijtreden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here