Windows 11 Cloud PC
Beeld via: @ALumia_Italia

Volgens geruchten zou Microsoft volgende week een cloudversie van de nieuwe Windows 11 gaan voorstellen. Ben jij benieuwd?

De cloudversie van Windows 11 zou gericht zijn op zakelijke klanten en draait op de eigen servers van Microsoft. Het platform zou de naam Cloud PC krijgen, maar draagt nu nog codenaam Deschutes. Dat schrijven verschillende media. Een tijdje geleden lekte er nog een beeld uit van de UI. Dat beeld zou een voorsmaakje geven van hoe Cloud PC eruit gaat zien.

Windows 11: Cloud PC

Omdat het om sterke vermoedens gaat, kan het zijn dat de volgende informatie nog niet correct of onvolledig is. Microsoft zou van plan zijn om Cloud PC als een abonnementendienst te gaan aanbieden. Het bedrijf zou de aankondiging volgende week doen op het Inspire-event. Dat is gericht op zakelijke klanten, vandaar dat de cloudversie van het nieuwe OS ook voornamelijk voor de zakelijke markt zal zijn. Meer details over het nieuwe cloudplatform zijn er nog niet.

Wie interesse heeft, kan alles volgende week volgen vanaf volgende week woensdag om half 6. Via deze link kan je de voorstelling volgen.


Gerelateerde artikelen

Office voor Windows 11 krijgt nieuw design en native 64-bit ARM

Microsoft laat weten dat de volgende versie van Office voor Windows 11 een native-versie voor ARM zal hebben, net als een vernieuwd grafisch design.