Nieuws

Logitech lanceert draadloze en bedrade oortjes om te vergaderen in stijl

Logitech Zone Wireless Wired earbuds
Logitech brengt vandaag nieuwe draadloze en bedrade oortjes uit met een specifieke focus op de zakelijke markt. De earbuds zijn gecertificeerd voor de populairste videoconferencing-platformen en zijn te gebruiken met meerdere apparaten tegelijk.

Het is moeilijk om in een modern kantoor geen muizen of toetsenbord van Logitech tegen te komen (denk maar aan de Ergo K860). Toch heeft het bedrijf heel wat meer te bieden aan de zakelijke gebruiker. Eerder dit jaar werd nog Logitech Scribe aangekondigd, maar je kan natuurlijk ook bij Logitech terecht voor de nodige audio-oplossingen. Vorig jaar verscheen al de Logitech Zone Wired headset en vanaf vandaag komen daar de Zone True Wireless Earbuds en Zone Wired Earbuds bij.

Stijlvol vergaderen

Met deze nieuwe oortjes wil Logitech gebruikers de kans geven om de grote, vervelende headsets aan de kant te leggen en te kiezen voor een oplossing die wat meer modebewust is. Klein en onopvallend dus, maar tegelijkertijd kwalitatief en functioneel. Op vlak van dit laatste vinden we bij de Zone True Wireless een ruisonderdrukkende microfoon en Active Noise Cancellation terug om stoorzenders tegen te gaan. De oortjes zijn afgestemd voor zakelijk gebruik, maar verschillende profielen zijn beschikbaar via software om je ook tijdens het beluisteren van muziek of kijken van Netflix een goede ervaring te bieden. 

“Veel huidige draadloze oplossingen forceren gebruikers om te kiezen tussen headsets die esthetisch gezien niet geschikt zijn voor videobellen of voor een optie waar de audio-performance niet optimaal is,” zegt Scott Wharton, general manager en vice president bij Logitech Video Collaboration. “Met de Zone True Wireless en Zone Wired Earbuds is er niet langer een compromis nodig. Deze earbuds zijn ontworpen om stijlvol deel te nemen aan videogesprekken en daarnaast topklasse audio te blijven bieden, gecertificeerd voor de beste videoplatformen.”

De oortjes zijn beschikbaar in Rose en Graphite.

Door de combinatie van de bekende USB-receivers van Logitech en Bluetooth kan je de oortjes ook eenvoudig gebruiken op meerdere platformen. Van een Zoom-meeting naar een telefoongesprek overschakelen (en terug) zou dan ook geen probleem mogen zijn. Bovendien zijn er certificaten voor Microsoft Teams, Google Meet en Zoom aanwezig, zodat je zeker bent van een goede ondersteuning. Draadloos opladen is eveneens aanwezig.

Zone Wired Earbuds

Naast de Zone True Wireless brengt Logitech ook de Zone Wired Earbuds uit voor professionals en teams die behoefte hebben aan een plug-and-play alternatief. Zone Wired Earbuds geven gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig te verbinden met hun tablet, smartphone of computer via USB-C, USB-A en 3.5mm-connectors (en dus niet via Bluetooth).

De stijl en kwaliteit blijft behouden, maar je krijgt wel toegang tot extra bedieningsmogelijkheden op de draad, bijvoorbeeld om het volume te regelen, geluid te dempen, gesprekken aan te nemen of te beëindigen en muziek af te spelen en te pauzeren. LED-indicatoren laten de status van de verschillende functies zien. 

LogitechZoneWiredEarbudsUC9
De Logitech Zone Wired Earbuds.

De Logitech Zone True Wireless en Zone Wired Earbuds worden verwacht in de herfst van 2021 met een adviesprijs van respectievelijk 329 euro en 109 euro. De Zone True Wireless Earbuds Rose zijn in eerste instantie exclusief verkrijgbaar via Logitech.com, maar de zwarte Graphite editie zal breder beschikbaar zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business