Tesla Bot

Tesla Bot is de nieuwste uitvinding vanwege de gelijknamige autobouwer. Zal Musk dit plan echt gaan uitvoeren of blijft het de zoveelste utopie?

Advertentie

Tesla CEO Elon Musk heeft op Tesla AI Day verteld dat zijn bedrijf werkt aan het prototype van een robot met menselijke eigenschappen. De humanoid robot moet de geautomatiseerde machines in producthallen naar een nieuw niveau tillen. Er zal zelfs bepaalde hardware in de robot aanwezig zijn die de autobouwer gebruikt voor zijn Autopilot-software.

Tesla Bot

Het eerste prototype moet volgend jaar al verschijnen. Het is de bedoeling dat de Tesla Bot een vriendelijk karakter heeft. Musk heeft de voorbije jaren namelijk al vaker laten weten dat hij niet zit te wachten op AI die op zichzelf begint te leven. De robot wordt dus zo gemaakt dat hij niet groter is dan jezelf en je dus ook niet kan ‘overmeesteren’, aldus Musk.

Tesla Bot wordt ontwikkeld om in de productiehallen taken uit te voeren die saai, repetitief en onveilig zijn, vertelt Musk nog. Volgens de CEO wordt fysiek werk een keuze voor mensen, als je het wilt doen, dan kan dat. En anders is er de Tesla Bot.

De eerste beelden van deze robot werden meteen gepubliceerd. Het bedrijf had zelfs al een model klaar op het podium, al was dat niet actief. Het nieuws rond de Tesla Bot klinkt als een meerjarenproject. Tesla deinst er al jaren niet voor terug om met grote nieuwe ideeën af te komen waarvan later niets in huis komt. We hebben er dus het raden naar of de mensachtige robot ooit werkelijkheid zal worden, al is dromen ook plezant natuurlijk.