Nieuws

Microsoft haalt Office weg van Chromebooks

Office Chrome OS Chromebook
Microsoft heeft op een zeer plotse manier besloten om Office niet meer te ondersteunen voor Chromebooks/Chrome OS.

Vanaf september zal Microsoft de ondersteuning voor Office op Chromebooks/Chrome OS beëindigen. Wie dus een Chromebook in huis heeft en hier regelmatig gebruikmaakte van Microsoft Office, zal vanaf september moeten overschakelen naar de webversie. Dat schrijft About Chromebooks en werd niet veel later bevestigd door de techgigant zelf.

Office verdwijnt van Chrome OS

Het nieuws kwam naar boven toen een Twittergebruiker een screenshot deelde waarin op Chrome OS werd gevraagd om over te stappen op de webversie van Office. Vanaf 18 september 2021 zal Microsoft de Office-app uit de Google Play Store halen. Het bedrijf geeft aan dat klanten moeten overschakelen op de webversie via Office.com en Outlook.com. Ook de supportpagina werd al aangepast naar de nieuwe manier van werken. Het Office-pakket zal wel nog gewoon beschikbaar blijven voor Android, daarin zal Microsoft momenteel nog geen wijzigingen doorvoeren.

Een woordvoerder van de techgigant gaf volgende uitleg over de wijziging: “Om de gebruikerservaring op Chrome OS te verbeteren zullen Office en Outlook omgezet worden naar de webversies via Office.com en Outlook.com vanaf 18 september. Deze transitie zal gebruikers van Chrome OS wel extra functies en premium features bieden. Klanten kunnen met hun persoonlijke Microsoft Account inloggen dat geassocieerd is met hun 365-abonnement.”

Wat betekent dit voor jou?

Dit nieuws is natuurlijk niet leuk om te lezen voor Office-abonnees met Chromebooks. De bestaande Office-applicaties zijn natuurlijk heel aangenaam om mee te werken en bieden bovendien extra’s die je in de webversie niet kan gebruiken. Denk maar aan de offline beschikbaarheid van je documenten. Wie wil kan nog gebruikmaken van de PWA die Microsoft heeft uitgerold voor Office, maar het blijft een meer chaotische manier van werken. Mogelijk zal Microsoft hier nog verbeteringen aanbrengen voor 18 september.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business