Nieuws

Telegram bereikt kaap van 1 miljard downloads

Telegram is populairder dan ooit. De berichtenapp treedt toe tot een select clubje van applicaties die 1 miljard keer zijn gedownload.

Volgens cijfers van Sensor Tower (via TechCrunch) overschreed Telegram de magische grens van 1 miljard downloads afgelopen vrijdag al. Het nieuws zet de stijgende populariteit van de berichtenapp in de verf. Telegram is nog maar de vijftiende applicatie die de kaap weet te ronden. In dit select clubje is Telegram omringd door schoon volk. Denk maar aan Facebook, TikTok en Telegrams grote concurrent WhatsApp (Sensor Tower houdt geen rekening met applicaties die voorgeïnstalleerd staan op smartphones zoals YouTube).

Met hulp van WhatsApp

Ironisch genoeg is het net concurrent WhatsApp dat Telegram een duwtje in de rug heeft gegeven om de 1 miljard downloads te bereiken. Toen WhatsApp begin dit jaar nieuwe privacyvoorwaarden aankondigde die gebruikers verplichtte hun data te delen met moederbedrijf Facebook, stapten veel misnoegde gebruikers over naar Signal en Telegram. Sensor Tower stelt dan ook een piek in het aantal downloads vast sinds begin 2021. In de eerste helft van het jaar werd Telegram bijna 215 miljoen keer gedownload. Telegram heeft meer dan Signal dat momentum kunnen vasthouden en zich opgewerkt als de grote uitdager van WhatsApp.

1 miljard downloads staat wel niet gelijk aan evenveel actieve gebruikers. Ongeveer één op de twee mensen die de berichtenapplicatie heeft gedownload, zou deze ook effectief gebruiken. Telegram heeft op dit vlak nog een grote achterstand weg te werken op WhatsApp, dat twee miljard actieve gebruikers heeft (bron: Statista). Ook Facebook Messenger en de Chinese berichtenapp WeChat tellen nog meer actieve gebruikers dan Telegram. Het bedrijf achter de applicatie haalde eerder dit jaar een miljard euro vers kapitaal op om die kloof te kunnen wegwerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business