Nieuws

Facebook Messenger viert tiende verjaardag met nieuwe features

De chatapplicatie Facebook Messenger bestaat tien jaar. En hoe kan je dat beter vieren dan enkele nieuwe features aan te kondigen?

Facebook lanceerde de chatapplicatie Messenger in augustus 2011 als een extra aanvulling op Facebook. Messenger gaf je de mogelijkheid om snel te chatten met je Facebook-vrienden maar kon ook zonder een bijhorend Facebook-account gebruikt worden. Doorheen de jaren is Facebook Messenger wel steeds meer aan het opgaan in het moederplatform en die koers zal de komende jaren aangehouden worden door Facebook.

Hoewel de tiende verjaardag van Facebook Messenger officieel al plaatsvond op 9 augustus, heeft Facebook gisterenavond via een blog ter ere van het jubileum nieuwe features aangekondigd voor het chatplatform. Niet verrassend zijn veel functies verpakt in het verjaardagsthema. Zo komen er nieuwe stickers, visuele en audio-effecten en interactieve games om een verjaardagsfeestje te houden via Messenger. Dankzij een integratie met Facebook Pay kan je je contacten zelfs een digitaal verjaardagscentje opsturen.

Contacten delen

Maar niet alle nieuwigheden hebben een feestelijk kantje, sommige functies zijn ook bedoeld om Messenger praktischer te maken. Zo kan je voortaan contacten delen, net zoals je dat al met WhatsApp kan. Om dat te doen, ga je naar je contactenlijst en duw je op de contactpersoon die je wil delen. Hier zal dan bij de extra acties de optie verschenen om het contact te delen. Daarna selecteer je de juiste chat en klaar is kees.

contacten delen facebook messenger
Image Credit: Facebook

Een laatste nieuwigheid die op komst is, heet Word Effects. Met deze feature kan je woorden koppelen aan emoji’s. Wanneer je dat woord dan in een bericht typt, zal Messenger automatisch de juiste emoji toevoegen aan het bericht. Handig wanneer je humor niet altijd correct geïnterpreteerd wordt door je vrienden. Voor al deze nieuwigheden geldt wel dat Facebook ze stapsgewijs gaat uitrollen. Als je een bepaalde functie nog niet kan activeren, dan moet je nog even geduld hebben.

Spraak- en videogesprekken

In de omgekeerde beweging is Facebook spraak- en videogesprekken aan het weglokken van Messenger. Als je nu iemand wil bellen via Facebook, dan wordt je omgeleid naar de Messenger-app. Facebook bevestigde deze week aan The Verge tests om oproepen opnieuw binnen de omgeving van Facebook te houden. Het is nog onduidelijk wat dit precies voor Facebook Messenger zou betekenen.

Gebruik jij Facebook Messenger om te chatten of grijp je liever naar andere chatapplicaties? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business