super follows twitter

Met de functie Super Follows kunnen gebruikers tweets reserveren voor betalende volgers. Twitter test de functie met een select publiek.

Advertentie

Het is al langer geweten dat Twitter de plannen had om een abonnementensysteem te introduceren dat de naam ‘Super Follows’ zou krijgen. Met dit systeem kunnen populaire Twitteraars een extra centje verdienen aan hun account door hun volgers te laten betalen voor exclusieve content. In juni opende Twitter het testprogramma en volgens The Verge is Twitter nu ook begonnen met de eerste tests bij een zeer select publiek.

Wie geïnteresseerd was, moest zich aanmelden voor het testprogramma maar niet iedereen werd zomaar toegelaten. Dat komt in de eerste plaats omdat Super Follows voorlopig alleen maar beschikbaar is in de Verenigde Staten op iOS-apparaten. Maar ook dan moest je nog steeds minstens 10.000 volgers hebben en voldoende activiteit tonen (minstens 25 tweets binnen 30 dagen).

In de eerste tests kunnen gebruikers drie abonnementen aanbieden, gaande van 2,99 dollar tot 9,99 dollar per maand. Geabonneerden krijgen dan content te zien die niet op het openbare profiel verschijnt. 97 procent van de inkomsten gaan naar de gebruiker zelf tot die de magische grens van 50.000 dollar heeft bereikt. Vanaf dan vindt Twitter dat je genoeg verdiend hebt en hou je als gebruiker nog 80 procent van je inkomsten bij.

Nieuwe bron van inkomsten

Twitter is volop aan het experimenteren naar nieuwe manieren hoe ze meer rechtstreeks inkomsten uit het platform halen. Omdat iedereen gratis een account kan aanmaken, is Twitter nu bijna volledig afhankelijk van advertenties. Dat resulteerde dit jaar al in een Tip Jar, het Clubhouse-alternatief Spaces en nieuwe shop- en nieuwsbrieffeatures.

Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer Super Follows zou worden uitgebreid naar Android en andere landen. Voor wie zijn tweets zou jij willen betalen? Laat het ons weten in de reacties.

Safety Mode

Er is nog wel wat nieuws te melden rond Twitter vandaag. Via een blogpost kondigde het socialmediaplatform aan een bèta gelanceerd te hebben voor Safety Mode. Deze instelling kan je in je account inschakelen om mensen die je lastig vallen even te blokkeren. Je kan hen natuurlijk ook altijd muten.  

safety mode twitter
Verlos jezelf van vervelende Twitteraars. Image Credit: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here