Twitter

Het socialemediaplatform Twitter test een nieuwe functie waarbij je gebruikers geld kan sturen om hun tweets te ondersteunen.

Advertentie

Populaire Twitteraars zullen binnenkort fooien kunnen ontvangen voor de berichten die ze de wereld insturen. Dat meldt Twitter in een blogpost. Gebruikers krijgen de optie om op een eenvoudige manier geld over te maken aan hun favoriete Twitteraars en ze zo te ondersteunen in hun werk.

Hiermee wil Twitter komaf maken met gebruikers die in berichten vragen voor financiële steun. Op deze manier voorzien ze een directe lijn tussen de content creators en hun brede publiek. “Tip Jar is een eenvoudige manier om de ongelofelijke stemmen te steunen die de gesprekken op Twitter aansturen”, aldus Senior Product Manager Esther Crawford. “Dit is een eerste stap in ons werk om nieuwe manieren te verzinnen waarmee mensen steun kunnen geven en ontvangen op Twitter – met geld.”

Fooipot

Gebruikers kunnen fooien overmaken aan accounts waar een Tip Jar-icoon naast de Volg-knop staat. Door op het icoon te drukken verschijnen er enkele betaalopties en platformen die het account heeft ingesteld. Twitter ondersteunt voorlopig enkel Bandcamp, Cash App, PayPal, Patreon en Venmo. Naarmate Tip Jar verder wordt uitgerold komen daar meer regionale platformen bij. Nadat de dienst is geselecteerd kan je het gewenste bedrag ingeven en overmaken naar jouw favoriete account. Twitter liet tevens verstaan dat het zelf geen deel van de fooi voor zich neemt en dat alles dus bij de juiste persoon terecht komt.

Momenteel kunnen enkel de gebruikers die de dienst in het Engels hebben staan in staat zijn om geld te sturen. Er zullen wereldwijd slechts een beperkt aantal gebruikers in staat zijn om de fooien te ontvangen. Het testpubliek bestaat voorlopig ook enkel uit creatievelingen, experts, journalisten en non-profits. Twitter liet weten dat het wel van plan is om de dienst binnenkort uit te breiden naar andere talen. Het is dus nog onduidelijk wanneer het ook bij ons volledig beschikbaar zal zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here