Twitter

Het socialemediaplatform Twitter rolde gisteren de webversie van Spaces uit, zijn alternatief voor het veelgevraagde Clubhouse.

Advertentie

Voor zij die druk aan het wachten zijn op hun toelating voor Clubhouse hebben we alvast goed nieuws. De browserversie van het Twitter-alternatief voor het populaire sociale platform is nu voor iedereen beschikbaar. Dat maakte hebt bedrijf gisteren bekend in een post op Twitter. Hiermee wordt de audio-dienst van het bedrijf verder uitgebreid en barst de strijd met Clubhouse los.

In een Space kunnen, net als bij Clubhouse, gebruikers samenkomen om iemand of een groep mensen te horen praten over allerlei onderwerpen. Slechts een beperkt aantal aanwezigen in de Space kunnen het woord voeren terwijl de rest luistert. Spaces was voorheen al beschikbaar in de iOS- en Android-app. In het bericht op het socialemediaplatform werden enkele beelden getoond hoe de dienst eruit ziet.

Er zit echter nog wel een klein addertje onder het gras. Je kan namelijk zelf nog geen Spaces aanmaken. Deze functionaliteiten zijn voorlopig enkel weggelegd voor een select aantal gebruikers met een bepaalde hoeveelheid volgers. Men verwacht wel dat Twitter deze vereiste binnen afzienbare tijd zal laten vallen.

Met Spaces wil Twitter de strijd aan gaan met Clubhouse. Dit laatste platform was origineel enkel op iOS beschikbaar. Gebruikers kunnen enkel van de dienst gebruik maken op uitnodiging van andere mensen op het platform. Het duurde even alvorens het ook op Android verscheen, maar daar kwam op 17 mei verandering in.  

Twitter zou tevens kort in onderhandeling zijn geweest met Clubhouse voor een overname. Verdere concrete informatie over deze gesprekken is er echter niet. Hoe dan ook, met de komst van Spaces lijkt het alsof Twitter met Spaces Clubhouse de loef heeft afgestoken. Of het van dezelfde populariteit zal genieten wordt afwachten.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.