Clubhouse Android

Clubhouse heeft zijn Android-app gelanceerd in de Verenigde Staten. De rest van de wereld volgt snel, inschrijven kan nu al in Google Play.

Advertentie

Update (17/05/21): Clubhouse voor Android zal op vrijdag globaal en dus ook in België lanceren.


Origineel artikel (10/05/21): Vorige week schreven we nog hoe de audiochat-app Clubhouse de laatste maanden steeds minder populair is geworden. De mobiele app was tot nu toe alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers en dan zit je natuurlijk na meer dan een jaar op een verzadigingspunt. Het lijkt alsof het bedrijf plots snel geschakeld heeft want dit weekend maakte Clubhouse met een heel eenvoudige post dat de Androidversie van de app klaar was.

Clubhouse voor Android

De app is momenteel beschikbaar als een publieke bèta in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling van Clubhouse om in de komende weken feedback te verkrijgen over de werking van de applicatie op Android om zo snel te kunnen schakelen bij fouten of nieuwe functies.

Van bij de start vroegen gebruikers namelijk ook voor een Android-versie van de applicatie. Dat heeft nu meer dan een jaar geduurd. Wie wil gebruikmaken van de audiochats kan zich al inschrijven via de Google Play Store en zal nadien een melding krijgen als de download beschikbaar is in jouw regio.

Toch blijft Clubhouse alleen toegankelijk als je een uitnodiging hebt. Heel veel mensen hadden verwacht dat het bedrijf – met de komst van een tweede platform – ook het uitnodigingensysteem zou afschaffen.

Jaloers

Intussen groeit het bedrijf erachter als kool. Nog niet zo lang geleden werd de app al geschat op een waarde van 4 miljard nadat het bedrijf in een nieuwe investeringsronde geld kon ophalen. Clubhouse gaat voortaan ook creators uitbetalen en volgens het bedrijf staan er nog miljoenen iOS-gebruikers op de wachtlijst om de app in gebruik te nemen. Intussen krijgen doorgewinterde socials als Facebook en Twitter met grote ogen naar de nieuwe revelatie.