Nieuws

Argo en Volkswagen gaan zelfrijdende auto’s testen

Argo ID.3
Argo AI, Volkswagens partner voor de ontwikkeling van zelfrijdende technologie, gaat autonome wagens uittesten op de Duitse openbare weg.

Argo AI, Volkswagens partner voor de ontwikkeling van zelfrijdende technologie, gaat autonome wagens uittesten op de Duitse openbare weg. 

Binnen enkele maanden zouden er al zelfrijdende auto’s over de Duitse wegen moeten rijden, zo meldt Bloomberg. Als het aankomt op autonoom rijden heeft Argo AI op dit moment de grootste testcapaciteiten in de sector. Er rijden op dit moment al autonome wagens rond in zes Amerikaanse steden, zo wist Chief Executive Officer Bryan Salesky zondag te vertellen op een Volkswagen-event. 

Argo AI wil het pilootproject uitrollen in Hamburg en opende recent een testcircuit naast de luchthaven van München. “Tests op de openbare weg komen nu wel heel dichtbij. Wellicht kan dat al over enkele maanden”, liet Salesky zich ontvallen. 

ID.Buzz tjokvol tech 

De testwagen van Volkswagen en Argo wordt deze week voorgesteld op het autosalon van München. Dat is Europa’s eerste grote beurs sinds de uitbraak van de coronapandemie. De zelfrijdende technologie wordt gedemonstreerd met een speciale versie van de ID.Buzz. Dat is een elektrische variant van Volkswagen-minibus die in de jaren 60 immens populair was. Hij is uitgerust met camera’s en radar- en lidar-sensoren die objecten tot 400 meter ver kunnen scannen.  

“Autonoom rijden gaat onze wereld helemaal veranderen. Mensen zullen op een totaal andere manier omgaan met auto’s”, aldus VW-CEO Herbert Diess. Hij herinnerde zich nog hoe Volkswagen enkele jaren geleden zes maanden lang onderhandelde met verschillende ontwikkelaars van zelfrijdende technologie, waaronder Waymo van Alphabet (het moederbedrijf van Google). Uiteindelijk werd het dus Argo. In juli 2019 investeerde VW 2,6 miljard dollar in het bedrijf. Het hele project zou maar liefst 7 miljard dollar waard zijn. “Wat mij betreft had Argo de duidelijkste concepten en had het de beste plannen om progressie te boeken”, zei Diess over de samenwerking. 

Nauwe samenwerking 

Concreet is VW van plan om een zelfrijdend project uit te rollen met de ID.Buzz. Die zal in Hamburg zowel goederen als passagiers gaan vervoeren in 2025. Volgens Salesky werken VW en Argo nauw samen aan zowel mechanische oplossingen als softwaresystemen voor het remsysteem, het afleveren van het vermogen en de krachtige computer die de voertuigen op het goede spoor moet houden. 

Argo kondigde onlangs aan dat het ook gaat samenwerken met Ford en taxibedrijf Lyft. Daardoor zou de waarde van Argo volgens analisten rond de 12,4 miljard dollar komen te liggen. Het techbedrijf heeft een private investeringsronde opgestart en wil dit jaar nog naar de beurs stappen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business