twitter volgers verwijderenvoor Android update

Vind je iemand blokkeren te hard? Twitter test een nieuwe functie uit om volgers op een zachtere manier te verwijderen.

Advertentie

Update 12/10/21: De functie is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar in de webversie.


Origineel artikel 08/09/21: Er zijn op dit moment twee manieren om van iemand af te geraken op Twitter. Je kan enerzijds de persoon volledig blokkeren of de persoon beginnen negeren zodat je diens tweets niet meer ziet. Twitter kondigt nu een nieuwe tool aan voor haar webapplicatie. Je zal voortaan iemand uit je lijst van volgers kunnen verwijderen. Je hebt die persoon in kwestie dan niet geblokkeerd, maar jouw tweets zullen niet meer op zijn of haar tijdlijn verschijnen.

Om volgers te verwijderen, klik je op je profiel en open je het overzicht van mensen die je volgen. Naast elke volger staan nu drie bolletjes. In het menu verschijnt de optie om de persoon te verwijderen. We hebben even op ons eigen account gekeken, maar voor ons was de nieuwe functie nog niet beschikbaar. Twitter is de verwijderfunctie dan ook nog volop aan het testen.

Met deze functie wil Twitter gebruikers meer controle geven over hun privacy en volgers. Een andere optie die Twitter onlangs introduceerde is de Safety Mode. Met deze functie kan je iemand zeven dagen blokkeren als je negatieve reacties van deze persoon ontvangt. Na die straftijd krijgen ze nog een tweede kans.

Instagram achterna

Volgens The Verge is Twitter ook een nieuwe interface aan het uittesten met edge-to-edge media. Als je tweets een video, GIF of afbeelding bevatten, rekt Twitter je tweet wat uit zodat die meer in de spotlight komt te staan. Deze nieuwe interface wordt eerst uitgetest bij een selecte groep iOS-gebruikers, dus ook nu is het weer even wachten vooraleer jij de veranderingen te zien krijgt.

Die visuele make-over die Twitter aan het doorvoeren is, valt niet bij iedereen in de smaak. Sommige gebruikers vinden dat die focus op audiovisuele content Twitter te veel op Instagram doet lijken. Ook het nieuwe lettertype Chirp dat Twitter gebruikt bezorgt mensen hoofdpijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here