Windows 11 Foto's

De Foto's applicatie in Windows 11 krijgt een stevige upgrade. Panos Panay stelt een nieuwe lay-out voor met een heleboel extra functies.

Advertentie

Het nieuws is sinds vorige week bekend; Microsoft zal Windows 11 officieel uitrollen voor het grote publiek vanaf 5 oktober 2021. In het licht daarvan heeft Panos Panay deze week de nieuwe Foto’s app voor Windows 11 voorgesteld. Een nieuw design, meer opties en knoppen die meteen beschikbaar zijn. De nieuwe versie past beter in het plaatje van het besturingssysteem en zal vermoedelijk bij lancering worden uitgerold.

Windows 11 Foto’s

Microsoft lijkt de Foto’s-App helemaal opnieuw te hebben aangepakt. De applicatie is nu ook verbonden via de cloud waardoor je alles perfect kan synchroniseren tussen je toestellen. Het programma is nu ook geoptimaliseerd voor touchscreen en heeft onder andere en automatische albumcreator aan boord.

De kern van het programma blijft wel hetzelfde. Microsoft behoudt het thuisscherm waarin je meteen een zicht krijgt op je fotocollecties, albums, mappen en de video-editor.

Wat is er nieuw?

Wat meteen opvalt is de directe beschikbaarheid van de meest gebruikte functies. Bijvoorbeeld bijsnijden en tientallen andere basisfuncties staan nu bovenaan in een zwevende balk. Je hoeft dus niet meer 3 keer door te klikken om tot bij die snelfuncties te geraken. Microsoft heeft door dat er meer met zijn Foto’s-app kan.

Foto’s heeft vanaf Windows 11 ook een AI-aangestuurde tool aan boord waarmee foto’s automatisch verbeterd worden. Net zoals de snelfuncties bovenaan, kan je onderaan mini previews bekijken van andere foto’s. Windows Foto’s wordt dus een stuk beter, hopelijk geldt dat ook voor PC’s met goedkopere hardware, daar knelt vandaag nog vaak het schoentje.

Momenteel zal de nieuwe versie alleen naar Windows 11 komen, het is niet duidelijk of Microsoft de app ook naar Windows 10 zal brengen.