Nieuws

WhatsApp werkt vanaf 1 november niet meer op oude iOS- en Android-apparaten

WhatsApp komt met nieuwe functie
© Meta
Het stond in de sterren geschreven. WhatsApp zou er ooit mee stoppen voor oudere smartphones onder iOS 10 en Android 4.1.

Vanaf 1 november zal chatapplicatie WhatsApp niet meer werken op verouderde Android- en iOS-toestellen. Het gaat daarbij om toestellen die ouder zijn dan iOS 10 en Android 4.1. Daarmee komt er een einde aan de legacy-ondersteuning van WhatsApp voor oudere modellen.

Welke toestellen?

  • iPhone 4 en iPhone 4S
  • Android 4 Ice Cream Sandwich

WhatsApp op oudere smartphones

Het bedrijft raadt gebruikers aan om een nieuwere smartphone aan te kopen (met minstens iOS 10 of Android 4.1) en op tijd een back-up te maken van hun WhatsApp-chatgeschiedenis. Eerder dit jaar liet WhatsApp al weten dat verschillende smartphones geen ondersteuning meer zouden krijgen.

Het verschil was toen dat gebruikers de applicatie wel nog zouden mogen gebruiken. Ze krijgen alleen geen updates meer en de app kon niet meer gedownload worden uit de App Store of Google Play Store. We scheven toen dat je “in principe nog niet meteen een nieuwe smartphone hoeft te kopen. Het bedrijf geeft aan dat zijn chatapp nog wel zal werken op de smartphones in bovenstaande lijst, maar dat ze geen updates meer zullen krijgen. Als je WhatsApp dus zou verwijderen, is het nadien ook niet meer mogelijk om de applicatie weer opnieuw te installeren.”

Back-up maken

Zoals vermeld is de kans dus groot dat je een back-up zal moeten maken van je chatgeschiedenis. Hoe je dat doet voor Android-toestellen lees je in onze workshop. De uitleg voor iOS-apparaten kan je hieronder terugvinden.

Hoe maak je een WhatsApp back-up in iOS?

  1. Open de app
  2. Ga naar Instellingen
  3. Kies voor reserverkopie chats
  4. Tik op Maak nu reservekopie
  5. De reserverkopie zal opgeslagen worden in iCloud

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business