Sonos Roam

Dat Sonos dit jaar nog een prijsstijging zou doorvoeren wisten we al. Vanaf deze week is het dus zover.

Advertentie

Wie een speaker van Sonos op zijn wishlist heeft staan zal vanaf vandaag zijn of haar portefeuille iets verder moeten opentrekken. De Amerikaanse audiogigant heeft voor 10 producten waaronder de Roam, Arc en Sub een prijsstijging doorgevoerd. De prijsverhoging gaat van 20 euro voor de Sonos Roam tot 100 euro voor de Sub.

Sonos verhoogt prijzen

De prijzen van de Sonos One, de One SL en de Move zullen ongewijzigd blijven. De meest populaire smart speakers van het merk heb je dus wel nog voor de prijs die je al voor ogen had. Wat zijn dan de nieuwe adviesprijzen?

ProductPrijs
One€229,00
One SL€199,00
Five€599,00
Roam€199,00
Move€399,00
Arc€999,00
Sub€849,00
Port€449,00
Amp€699,00
Boost€99,00

Hoe komt het?

Sonos geeft als reden dat het bedrijf zich richt op duurzame groei en “het wil bovenal de gebruiksvriendelijke ervaring die klanten verwachten, behouden. Zo is het bedrijf continu bezig met het beoordelen van de marktdynamiek -waaronder de vraag, de toeleveringsketen, de kosten van onderdelen en het concurrentielandschap- om ervoor te zorgen dat het goed gepositioneerd is om die belofte waar te maken, de groeidoelstellingen op lange termijn te bereiken en te blijven innoveren als het gaat om de hardware, software en diensten. “

Toch moeten we ook rekening houden met de moeilijke markt waarin het bedrijf zich bevindt. De wereldwijde chiptekorten blijven aanhouden en heel wat techbedrijven voelen hier de gevolgen van in hun productie. Door de tekorten zijn chips een schaars en dus duurder goed geworden. Bovendien ligt Sonos midden in een rechtszaak tegen Google. Al die dingen kosten geld.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

6 beste smart speakers in 2021: daar zit muziek in

Op zoek naar een nieuwe smart speaker? Het aanbod is enorm. Dit zijn volgens TechPulse de beste smart speakers om te kopen in 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here