Logitech Tap

Na het Logi Dock vorige week stelt Logitech vandaag de Tap IP en Tap Scheduler voor, twee producten die het beheren van vergaderruimten moeten gaan vergemakkelijken.

Advertentie

Het Tap-portfolio van Logitech wordt uitgebreid met de Tap IP en Tap Scheduler. Waar deze eerste slechts één enkele kabel nodig heeft en in de vergaderruimte geïnstalleerd wordt, is de scheduler bedoeld voor net buiten de deur. Hierdoor is de beschikbaarheid van een ruimte makkelijk te raadplegen en is reserveren nog eenvoudiger. 

‘Met deze nieuwe producten van Logitech voldoen we aan de behoefte in de markt voor touch-controllers in de vergaderruimte. We zien in de markt grofweg twee segmenten. Er bestaat een high-end-segment die complex, duur en grotendeels gepatenteerd is, en er is een low-end-segment die wordt gedomineerd door tablets voor consumenten, maar die zijn niet ontworpen om aan de nieuwe vereisten van bedrijven te voldoen, zoals het managen van apparaten op afstand, beveiliging en kabels‘, zegt Scott Wharton, general manager en vice president van Logitech Video Collaboration. ‘Tap IP en Tap Controller zijn ontworpen om betrouwbare performance af te leveren in combinatie met elegant design, inclusief het wegwerken van kabels op een nette manier. Bovendien zijn de apparaten compatibel met toonaangevende services en dat alles voor een betaalbare prijs.’ 

Eén druk op de knop

Meer dan één druk op de knop van de Logitech Tap IP is niet nodig om een vergadering te starten, want het toestel heeft een one-touch-besturing voor Microsoft Teams Rooms voor Android, Zoom Rooms en andere populaire video conferencing services. De bedoeling is natuurlijk dat je deze gaat combineren met andere producten van Logitech, zoals bijvoorbeeld de in januari aangekondigde Rally Bar. De Logitech Tap IP biedt dezelfde one-touch functionaliteit om een vergadering bij te wonen als de Logitech Tap, maar is eenvoudiger te installeren via een verbinding met het netwerk die op IP is gebaseerd en heeft een lagere prijs. Dankzij zorgvuldig kabelmanagement en flexibele opties om de Logitech Tap te bevestigen kan deze eenvoudig, veilig en overal in de vergaderruimte worden geplaatst.

Naast bovenstaande hardware biedt Logitech nu ook Logitech Select aan, een totaaloplossing voor video collaboration-oplossingen inclusief de nodige diensten voor IT-professionals. Select biedt 24/7 ondersteuning, exclusieve inzichten, geavanceerde RMA en een Alerts-functionaliteit in Logitech Sync: het platform van Logitech voor video conferencing device management. Klanten met 50 ruimtes of meer die zijn aangesloten met Select profiteren bovendien van onsite reserveonderdelen en een toegewezen Customer Success Manager. 

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech Tap IP en Tap Scheduler zijn in de herfst van 2021 wereldwijd verkrijgbaar, beide met een adviesprijs van €799. De Tap IP is compatibel met Microsoft Teams Rooms voor Android, Zoom Rooms Appliances, PC-based Zoom Rooms en RingCentral Rooms. Tap Scheduler kan worden geïnstalleerd als een Teams-paneel, Zoom Rooms Scheduling-beeldscherm, of met Meetio. Na de lancering zullen beide apparaten ook compatibel zijn voor additionele partners.


Gerelateerde artikelen

Logitech lanceert draadloze en bedrade oortjes om te vergaderen in stijl

Logitech brengt vandaag nieuwe draadloze en bedrade oortjes uit met een specifieke focus op de zakelijke markt. De earbuds zijn gecertificeerd voor de populairste videoconferencing-platformen en zijn te gebruiken met meerdere apparaten tegelijk.

Dit dock van Logitech tilt je werkplek naar een hoger niveau

Met het Logi Dock wil Logitech een einde maken aan rommelige werkomgevingen en vergaderen makkelijker maken.

Logitech introduceert nieuwe Logi Bolt technologie en ontvanger

Vandaag introduceert Logitech Logi Bolt, een nieuwe draadloze technologie met extra beveiligingsmogelijkheden. Met de aankondiging zet Logitech de uitbreiding van het zakelijke gamma producten verder.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.