Nieuws

Sonos kondigt Beam 2 aan voor 499 euro

Sonos Beam 2
Dit is de Sonos Beam 2. Voor 499 euro krijg je een compacte soundbar met Dolby Atmos, HDMI eARC en gefaseerde audiotechnologie.

Na de populaire Sonos Beam uit 2018 kondigt de Amerikaanse audiospecialist vandaag de Sonos Beam 2 aan. Het gaat om een nieuwe versie van de compacte smart soundbar voor tv, muziek, games en meer. De nieuwe Beam moet een verbeterde en intensere geluidsbeleving met meer diepte en helderheid bieden. De Beam 2 bevat bovendien ondersteuning voor Dolby Atmos.

Sonos Beam 2

Het eerste dat opvalt is dat het design van de Beam 2 meer in lijn ligt met het uiterlijk van de Sonos Arc. Een gestroomlijnder design waardoor je soundbar nog beter bij je bestaand interieur past. Ook Dolby Atmos levert voortaan verbeterde 3D-audio en een nieuwe gefaseerde speakeropstelling moet geluiden uit films, series en games beter je ruimte in sturen. De Beam 2 is compatibel met HDMI eARC en heeft geen uitgaande HDMI-poort meer. Sonos heeft zijn populaire soundbar van NFC voorzien zodat je het toestel snel kan installeren zonder al te veel stappen. Tot slot heeft deze 2e generatie geen bluetooth aan boord, een bewuste keuze vermoeden we.

S2-platform

Sonos komt later dit jaar met ondersteuning voor het decoderen van DTS Digital Surround Sound via het S2-platform voor Playbar, Playbase, Amp en beide generaties van Beam en Arc. Het bedrijf  kondigde ook plannen aan voor de Ultra HD-muziekdienst van Amazon Music, die later dit jaar in een aantal markten wordt gelanceerd en het gebruikers mogelijk zal maken om nummers te beluisteren in een lossless audioformat tot 24 bit/48 kHz op hun Sonos-speakers.

Prijs en beschikbaarheid

De Sonos Beam 2 heeft een adviesprijs van 499 euro en zal te koop zijn vanaf 5 oktober 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business