Nieuws

Nintendo Switch krijgt bluetooth via software-update

Nintendo Switch 2021
De Nintendo Switch heeft eindelijk ondersteuning voor bluetoothaudio-apparaten gekregen. De nieuwigheid zit in versie 13.0.0.

Nintendo heeft het via een software-update mogelijkgemaakt om bluetoothaudio-apparaten te koppelen aan de console. Het zou echter niet mogelijk zijn om een microfoon te gebruiken via deze bluetoothapparaten. Het gaat om versie 13.0.0 voor de Nintendo Switch.

Bluetooth op Nintendo Switch

Dat Nintendo nu pas met bluetoothondersteuning komt is best opvallend. Het was alleen mogelijk om audio-apparaten via een kabeltje of met een USB-dongle te koppelen. Het bedrijf waarschuwt bij de nieuwe update bovendien dat gebruikers mogelijk vertraging van audio kunnen ervaren. Wie na de nieuwe update een bluetoothapparaat koppelt, zal nog maximaal twee controllers kunnen koppelen.

Een tweede nieuwigheid is de internetverbinding in Sleep Mode. Nintendo maakt het mogelijk dat je console ook in Sleep Mode zijn internetverbinding blijft behouden. Bij de netwerkinstellingen zie je nu ook of je Switch op een 2,4GHz of 5GHz-verbinding zit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business