Nieuws

Microsoft Surface Duo 2 ondersteunt WiFi 6 & NFC volgens FCC-keuring

Microsoft Surface Duo 2
De nieuwe Surface Duo 2 krijgt alle moderne specs die het toestel nodig heeft, dat blijkt uit een recente FCC-keuring.

Het Surface-event van Microsoft komt dichterbij. De voorbije dagen lekte steeds meer informatie uit over nieuwe hardware die Microsoft woensdag mogelijk gaat aankondigen. Eerder al lekten beelden uit van de Surface Pro 8 en de Duo 2. Van die laatste zijn er nu ook enkele specificaties gekend na een FCC-keuring. Daaruit blijkt dat het nieuwe model van de Surface Duo WiFi 6, ultrawideband, NFC en mogelijk ondersteuning voor Qi zal krijgen. Al is dat laatste niet zeker, schrijft ook Windows Central.

Microsoft Surface Duo 2

Net zoals bij Apple en in de topmodellen van Samsung ziet het ernaar uit dat ook de Surface Duo 2 ultrawideband (UWB) support krijgt. Die technologie maakt het mogelijk om tot 1Gbps over te brengen. Verder zal het toestel WiFi 6 ondersteunen en 5G op de hoge mmWave-frequenties. In de Benelux maakt men gebruik van lage frequenties maar ook deze zullen ‘compatibel’ zijn.

Zoals eerder vermeld organiseert Microsoft morgen een hardware-event. De kans is heel groot dat we daar de nieuwe Surface Pro 8 en Duo 2 officieel te zien zullen krijgen. Of die laatste ook te koop zal zijn in België is nog maar de vraag. In Nederland is zijn voorganger sinds dit jaar wel te koop voor ongeveer 650 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business