surface pro 8
Image Credit: Sam (@Shadow_leak), Twitter

Er zijn heel wat details over de nieuwe Surface Pro 8-laptop van Microsoft uitgelekt. Woensdag volgt de officiële lancering.

Advertentie

De Surface Pro 8 is één van de nieuwe Surface-producten die Microsoft aanstaande woensdag officieel gaat onthullen. Tot heden was Microsoft er nog vrij goed in geslaagd om details over de zakelijke laptop geheim te onthouden, maar zoals het hoort voor een lanceringsevenement is er nu toch informatie uitgelekt. Op Twitter gaat een afbeelding rond van wat lijkt op een Chinese promotieposter voor de Microsoft Surface Pro 8.

Surface Pro 8: dunne schermranden, Thunderbolt en Windows 11

Hoewel we dergelijke lekken altijd met een korreltje zout moeten nemen, toont de uitgelekte afbeelding wel wat we mogen verwachten van de nieuwe Surface Pro. Een eerste opvallende element is het display. Dat is 13” groot (met een verversingsgraad van 120 Hz) en heeft dunnere schermranden dan de Surface Pro 7. Ook zal de laptop geen USB-A-poort meer hebben. Microsoft trekt resoluut de kaart van Thunderbolt-poorten. Verder wordt er gesproken over vervangbare ssd-kaarten en de meest geavanceerde Intel-processoren.

Aangezien de publieke lancering van Windows 11 steeds dichterbij komt, is het niet meer dan logisch dat de Surface Pro 8 draait op het nieuwe besturingssysteem. Dat zal de nieuwe generatie dus één van de eerste Windows 11-laptops die te koop is maken. Volgens lekker Shadow_Leak zal de startprijs van de laptop in Europa 680 euro moeten bedragen. Dit moet uiteraard nog door Microsoft bevestigd worden.

  • Kan jouw laptop upgraden naar Windows 11 of moet je een nieuwe laptop kopen? Doe hier de check!

Wat kondigt Microsoft nog aan?

Woensdag houdt Microsoft zijn eerste grote hardware-evenement van 2021. Het zal een druk programma zijn, want Surface Pro 8 is slechts één van de namen op de verwachte line-up. We schreven eerder al over de aankondiging van de Surface Duo 2 en een vernieuwde Surface Book. Volgens The Verge dienen we dit lijstje nog uit te breiden met een Surface Pro X en Surface Go 3. Het virtuele evenement gaat om 17 uur in onze tijdszone van start. Via deze link kan je de aankondigingen live volgen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here