Nieuws

Microsoft onthult nieuwe Surface-producten op 22 september

Microsoft heeft een nieuw hardware-evenement aangekondigd dat op 22 september zal plaatsvinden. Wat staat er op het programma?

Met alle aandacht die Windows 11 naar zich toe zuigt, zou je wel eens vergeten dat Microsoft ook nog hardwareproducten maakt. Om ons daaraan te herinneren, kondigde Microsoft via haar Twitterpagina een nieuw online lanceringsevenement aan op 22 september. Hoewel de uitnodiging zelf in het vage blijft, kunnen we uit de promoafbeelding al wel afleiden dat het evenement rond de Surface-producten van Microsoft zal draaien. De verwachtingen luidden dat Microsoft twee nieuwe Surface-apparaten zal lanceren: een nieuwe Surface Duo en de Surface Book 4.

Surface Duo 2

Microsoft lanceerde ongeveer een jaar geleden de Surface Duo, een Android-smartphone die twee schermen heeft. De eerste generatie wist nog niet echt te overtuigen, maar dat valt nog te vergeven aangezien het een innovatief concept was. Nu is Microsoft klaar om de opvolger Surface Duo 2 op ons los te laten. Die moet de pijnpunten van de eerste Surface Duo aanpakken en voor een broodnodige hardware-upgrade zorgen.

In afbeeldingen die al rondgingen zagen we al een triple-camerasysteem op de achterkant dat samengesteld is uit een primaire lens, telefotolens en ultrabreedhoeklens. Een camera-setup die we wel gewend zijn. Ook zou Surface Duo de high-end processor Qualcomm Snapdragon 888 5G aan boord hebben om de verwachte prestaties te leveren voor het prijskaartje.

microsoft surface duo 2
Surface Duo 2. Image Credit: WindowsUnited (via WindowsCentral)

Surface Book 4

Naar verwachting zal Microsoft ook een opvolger voor de Surface Book 3 lanceren tijdens het evenement. De logica stelt dat die Surface Book 4 heet, al zou mogelijk voor de naam Surface Pro Laptop gekozen worden. Windows Central schrijft dat Microsoft met de vierde generatie afstapt van het kenmerkende design met het scherm dat je kan loskoppelen en een nieuwe naam moet het toestel een eigen identiteit geven. Dat betekent niet dat de Surface Pro Laptop geen unieke feature zal hebben. In plaats van het scherm los te koppelen kan je het 14”-display voorwaarts kantelen.

Volgens The Verge behoort een nieuwe Surface Pro ook nog tot de mogelijkheden, maar hierover is nog niet veel informatie bekend. We laten het Microsoft zelf vertellen op 22 september. Alle aankondigingen lees je nadien op TechPulse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business