Nieuws

Surface Duo: het verdict van reviewers

Na twee weken in gebruik te hebben konden verschillende reviewers een oordeel vellen over de nieuwe Surface Duo van Microsoft.

Verschillende reviewers hebben de nieuwe Microsoft Surface Duo twee weken kunnen gebruiken. Na verschillende beoordelingen van de hardware, waarin het toestel niet mocht worden aangezet, zijn nu de finale beoordelingen binnen. Wij geven je een overzicht van de belangrijkste punten.

Zeer dun, ten koste van andere functies

De Surface Duo is dun, heel dun. Wanneer het toestel dichtgevouwen is zou het net geen 10 millimeter dik zijn. Doordat Microsoft het toestel zo dun heeft gemaakt, hebben ze ook moeten inboeten op andere functies. De camera is niet wat we vandaag de dag zouden verwachten van een smartphonecamera, de batterij houdt het amper een dag vol en de speaker is niet bepaald fantastisch.

Camera

De Surface Duo is maar voorzien van één camera, de frontcamera. Om foto’s te nemen moet je dus de telefoon langs buiten dichtklappen zodat de selfiecamera de hoofdcamera wordt. Dat de kwaliteit van je foto’s dus ondermaats zal zijn, hoeven we je niet uit te leggen. Maar de manier waarop de camera werkt lijkt ook alles behalve gemakkelijk te zijn. Wat je net wil fotograferen zal al lang weg zijn eens de camera operationeel is.

Multitasking

De interpretatie van Microsoft van een vouwbare smartphone is een toestel met multitasking als doel. Daarom kan je twee apps naast elkaar openen, elk op één scherm, kan je twee apps aan elkaar koppelen om ze altijd samen te openen of je kan één app op de twee schermen openen. Dat laatste is voor standaardapps die niet werden geoptimaliseerd voor de Surface Duo geen succes.

Ook met het toetsenbord hadden veel reviewers een probleem. Toetsenborden niet speciaal ontwikkeld voor het dual-screen toestel, zoals Gboard, passen zich niet aan aan de speciale vorm waardoor typen niet gemakkelijk gemaakt wordt. Het gespecialiseerde toetsenbord, Swiftkey, zou zich dan weer te pas en te onpas aanbieden.

Eerste generatie

Al bij al is dit nog maar de eerste generatie van de Surface Duo. De eerste poging van Samsung om een foldable te maken was ook niet bepaald geslaagd. Na een eerste uitvoering leren veel producenten van hun fouten en is in een tweede generatie van een product pas het échte potentieel te zien.

Deze samenvatting werd gebaseerd op reviews van Cnet, The Verge en Marques Brownlee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business