Windows 11 PC op android 13

Na tientallen geruchten heeft Microsoft eindelijk een officiële lanceringsdatum voor Windows 11 gelost. Het nieuwe OS komt er sneller aan dan verwacht.

Advertentie

Vandaag heeft Microsoft officieel laten weten dat Windows 11 wordt uitgerold naar het grote publiek op 5 oktober. De gratis upgrade naar Windows 11 zal in eerste instantie beschikbaar worden gemaakt naar Windows 10 PC’s die klaar zijn en PC’s die op voorhand al klaar zijn gestoomd voor het nieuwe besturingssysteem.

Wat brengt Microsoft in Windows 11?

Allereerst zal het nieuwe besturingssysteem een frisse makeover krijgen. Volgens sommigen geïnspireerd door macOS maar het belangrijkste is dat er verandering is. Bovendien doet Microsoft het deze keer wel goed. Alle menu’s, instellingen en icoontjes hebben een nieuwe lay-out gekregen om een gestroomlijnde gebruikerservaring te garanderen. Momenteel zit het OS nog in volle testfase, maar er zullen alvast ook enkele veranderingen doorgevoerd worden.

Benieuwd naar de veranderingen of wat er nu al bekend is? Lees dan de meest gerelateerde artikels hieronder.


Gerelateerde artikelen

Windows 11: 5 verwachtingen voor de nieuwe generatie

Donderdagavond onthult Microsoft eindelijk de toekomst van Windows. Wij blikken al vooruit met onze eigen verwachtingen voor Windows 11.

Android-apps komen naar Windows 11

Op zijn ‘What's next for Windows’-event heeft Microsoft aangekondigd dat ook Android-apps hun weg zullen vinden naar Windows 11.

Microsoft Teams krijgt prominente plaats in Windows 11

Microsoft gaat Teams een prominente plaats geven in het pas voorgestelde Windows 11. Het wordt voorgeïnstalleerd en zal in de taakbalk staan.

Office voor Windows 11 krijgt nieuw design en native 64-bit ARM

Microsoft laat weten dat de volgende versie van Office voor Windows 11 een native-versie voor ARM zal hebben, net als een vernieuwd grafisch design.

Blue Screen of Death wordt ‘Black’ in Windows 11

Dat Windows 11 voornamelijk visueel een vernieuwing is weten we al. Ook het BSOD wordt vanaf nu het Black Screen of Death.

Microsoft maakt het moeilijker om standaardbrowser te wijzigen in Windows 11

Wijzigingen in Windows 11 tonen een ingewikkeld en lang proces om je standaardbrowser te wijzigen. Slecht nieuws voor andere browsers.

Windows 11 op PC met oude CPU is geen garantie op updates

De lancering van Windows 11 komt dichterbij en MIcrosoft communiceert duidelijke systeemvereisten voor het nieuwe OS.

Microsoft PowerToys krijgt Windows 11 makeover

PowerToys krijgt van Microsoft een nieuwe look die in lijn ligt met Windows 11. De techgigant lijkt de handige tools niet te zijn vergeten.