Pokémon TCG

Het Pokémon TCG (Trading Card Game) komt binnenkort voor de eerste keer naar mobiele apparaten. Dankzij Pokémon TCG Live zullen spelers het via nog meer platformen tegen elkaar kunnen opnemen in het populaire kaartspel.

Advertentie

Vorig jaar gingen wij al een keer aan de slag met Pokémon TCG en één van onze opmerkingen was toen dat de interface echt wel aan vernieuwing toe is. De online versie van het spel dateert immers al van 2011 en was daarmee niet helemaal meer van deze tijd. Steeds vaker gamen we immers op onze smartphone en dat heeft The Pokémon Company ook door. Enkele jaren geleden zagen we zo al Pokémon Go speelbaar op je mobiel en morgen verschijnt ook Pokémon Unite voor iOS en Android. Dit jaar vieren we bovendien de vijfentwintigste verjaardag van Pokémon en dan mag er al eens wat extra gedaan worden. 

Pokemon TCG Live

“Terugkijkend op 25 prachtige jaren Pokémon, worden we er opnieuw aan herinnerd hoe de Pokémon Trading Card Game altijd een steunpilaar van het merk is geweest en zowel bij jonge als bij ervaren Trainers altijd zeer geliefd is geweest”, aldus Barry Sams, Vice President van de Pokémon TCG bij The Pokémon Company International. “Pokémon TCG Live gaat hand in hand met het populaire kaartspel dat fans zo goed kennen. Het betekent een nieuw digitaal tijdperk waarin Trainers overal ter wereld met elkaar kunnen spelen ongeacht hun favoriete platform.”

Voor oude en nieuwe spelers

Via Pokémon TCG Live kunnen beginners het spel eenvoudig leren, terwijl het bestaande spelers nieuwe uitdagingen biedt om hun vaardigheden op de proef te stellen en te verbeteren. Spelers kunnen zich vermaken met enkele van hun favoriete Pokémon TCG-activiteiten, zoals het samenstellen van decks en het leveren van gevechten met Trainers uit alle delen van de wereld. Daarnaast kunnen ze hun ervaring personaliseren met aanpasbare avatars en Pokémon TCG-accessoires, deelnemen aan dagelijkse missies en nog veel meer doen. Bovendien wordt Pokémon TCG Live na de lancering continu bijgewerkt met nieuwe content en functionaliteiten.

De aankondiging werd alvast met enthousiasme onthaald, maar huidige spelers maken zich zorgen hun bestaande collecties. Zo zullen er maar vier exemplaren van elke kaart kunnen overgezet worden naar PTCGL en zal de mogelijkheid om kaarten te ruilen niet aanwezig in het nieuwe spel. Het kaartspel zal daardoor op verschillende manieren vergelijkbaar zijn met concurrenten zoals Hearthstone of Magic The Gathering.

Later dit jaar te spelen

Pokémon TCG Live is binnenkort te downloaden via Pokémon.com en dat voor iOS, Android, PC en Mac. Wie niet wil wachten kan ook al sneller aan de slag met de bètaversie voor PC en Mac, maar ook daarvoor is nog geen exacte datum bekend. Of de game ook naar de Nintendo Switch zal komen is ook nog niet geweten, maar we hopen alvast van wel. 


Gerelateerde artikelen

Pokémon Trading Card Game Online review: Digitale nostalgie

Wie vroeger nog met Pokémon-kaarten gespeeld heeft, moet zeker Pokémon Trading Card Game Online eens proberen, een digitaal kaartspel vol nostalgie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here