Android Auto nieuwe look

De Android Auto-app krijgt nieuwe functies en ook het in-car systeem krijgt een nieuwe look. Er staan ook nieuwe samenwerkingen voor de deur.

Advertentie

Google heeft nieuwe functies voor Android Auto aangekondigd. Zo komt er een nieuw commando Hey Google, let’s drive waarmee je Android-smartphone de navigatie-app zal openen zonder dat je navigatie-instructies nodig hebt. Het bedrijf heeft tonnen feedback gekregen van gebruikers en deze functie was blijkbaar veelgevraagd. Soms wil je gewoon een overzicht op de kaart hebben. De nieuwe functie is nog niet voor België en Nederland, vermoedelijk omdat het commando in het Engels is.

Android Auto nieuwigheden

De app voor Android Auto zelf dan krijgt ook een aantal nieuwe functies. Zo brengt Google GameSnacks naar je wagen waarmee je mini-games kan spelen in de auto. Die optie zal alleen beschikbar zijn als je geparkeerd bent. Bovendien zullen gebruikers met dual-SIM nu ook de mogelijkheid krijgen waarbij ze kunnen kiezen welke SIM-kaart ze gebruiken in de wagen. De software krijgt ook een werkprofiel dat bij het instappen alle meetings, berichten en oproepen toont. 

Samenwerking met Honda

Net zoals Google eerder al met Volvo en Polestar nauw samenwerkte voor een ingebouwd Google-infotainmentsysteem, gaat het bedrijf dat nu ook doen met Honda, Chevrolet en Renault voor de nieuwe Mégane E-Tech Electric. Al deze modellen zullen voortaan een volwaardige Android Auto-kit aan boord krijgen.

Image of a user asking Google to help find the nearest charging station from a car with Google -built in

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here