Nieuws

Apple belooft fix voor bug bij ontgrendelen iPhone 13 met Apple Watch

apple watch
Sommige iPhone 13-gebruikers ervaren een bug waarbij ze hun toestel niet kunnen ontgrendelen met hun Apple Watch, met veel frustratie als gevolg.

iPhone 13-fanaten die hun smartphone willen ontgrendelen met hun Apple Watch hebben mogelijk inmiddels al kennis gemaakt met het probleem. Vanwege een bug slagen een reeks gebruikers er niet in om hun iPhone 13 met de ‘Ontgrendel met Apple Watch’-functie te openen. Dat meldt techsite Engadget. Sommige gebruikers zouden bij hun ontgrendelingspogingen een melding te zien krijgen dat de smartphone niet in staat is om te communiceren met het slimme horloge. Het euvel zou zich naar verluidt enkel bij de iPhone 13-reeks voordoen.

Apple gaf gisteren in een ondersteuningspagina aan het probleem te erkennen en op zoek te zijn naar een oplossing: “Dit probleem zal in een aankomende software-update worden aangepast. Tot dat deze update beschikbaar is, kan je Ontgrendel met Apple Watch uitschakelen en je pincode gebruiken om je iPhone 13 te ontgrendelen.” Gebruikers die hinder ondervinden, hebben helaas geen tijdelijke fix om even mee verder te kunnen. Zoals het bedrijf aangeeft, zullen ze dus even op een oplossing moeten wachten. Het is nog onduidelijk wanneer de update juist verschijnt, maar we vermoeden dat we niet lang zullen moeten wachten.

Ontgrendel met Apple Watch

Apple introduceerde ‘Ontgrendel met Apple Watch’-functie voor het eerst in iOS 14.5. Gebruikers droegen steeds vaker mondmaskers en ondervonden daarom problemen bij het ontgrendelen van hun smartphone met Face ID. Dankzij deze functie konden ze dit immers allemaal omzeilen en zo makkelijker met hun smartphone aan de slag. Indien je Apple Watch ontgrendeld is, dan kan je jouw arm opheffen om Face ID te gebruiken. Zo kan je op jouw beurt je iPhone vrijgeven. De Watch wordt herkend, waardoor er geen Face ID meer nodig is.

iPhone 13 is niet het enige nieuwe Apple-product dat met problemen kampt. Ook de nieuwe iPad heeft haar eerste kopers al veel frustraties bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business