Nieuws

iOS 14.5 nu beschikbaar: alle nieuwigheden

iOS 14.5
De nieuwe AirTags kan je vanaf vrijdag bestellen voor 35 euro per stuk.
Na het Spring Loaded event van gisteren is duidelijk geworden dat Apple iOS 14.5 volgende week zal uitrollen bij het arriveren van AirTags.

Update 27/04/2021: Sinds gisterenavond heeft Apple iOS 14.5 uitgerold. De update brengt nu ondersteuning voor FaceID mét mondmaskers, een nieuwe Find My-app voor AirTags, Tile en andere smart trackers, een reeks nieuwe emoji’s en je zal voortaan per applicatie kunnen instellen hoe het bedrijf jouw gegevens of gedrag kan tracken voor advertentiedoeleinden.

Met de officiële lancering van Apples nieuwe AirTags in combinatie met de Find My-app loert iOS 14.5 achter de hoek. De Amerikaanse techgigant vertelde gisteren in de Keynote dat de nieuwe versie van het besturingssysteem volgende week zal arriveren.

De verkoop van AirTags start namelijk al op 23 april voor 35 euro. De eerste exemplaren zullen op 30 april geleverd worden. Maar om die nieuwe GPS-tags te kunnen gebruiken heb je natuurlijk de nieuwe versie van iOS nodig. De Zoek mijn-app (Find My) heeft een heuse update gekregen. Dat zal meteen ook de grootste vernieuwing zijn in iOS 14.5.

iOS 14.5

Het zal ook mogelijk zijn om bijvoorbeeld meldingen te ontvangen op je Mac of Apple Watch. Daarom zullen ook WatchOS 7.4 en macOS 11.3 volgende week uitgerold worden. Alle besturingssystemen zullen onder andere het nieuwe tracking transparancy beleid volgen. Daarbij moeten ontwikkelaars eerst toestemming vragen aan de gebruiker of hun gegevens mogen gebruikt worden voor advertentiedoeleinden. Een zet waar bijvoorbeeld Facebook niet echt blij mee zal zijn.

Het is nog onduidelijk wat de precieze datum is van de uitrol voor iOS 14.5. Maar zoals gewoonlijk zullen iPhonegebruikers een melding krijgen of de update kunnen installeren via Instellingen > Algemeen > Software-update.

Gisteren niet kunnen volgen? Lees hier de belangrijkste aankondigingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business