Nieuws

LinkedIn test betaalde online evenementen

Een evenement organiseren? LinkedIn wil bedrijven de optie bieden om tickets voor evenementen te verkopen via het platform.

Evenementen organiseren via LinkedIn kan al sinds 2019. De organisator van een evenement kan een individuele gebruiker of een organisatie zijn. Je hebt, net als bij Facebook, de optie om je evenement openbaar te maken of privé op uitnodiging. De Events-functie steeg enorm aan populariteit sinds de start van de coronapandemie, omdat bedrijven massaal op zoek moesten naar online manieren om professionele bijeenkomsten te houden. Volgens LinkedIn woonde meer dan 20 miljoen gebruikers een online evenement bij sinds maart 2020. LinkedIn-evenementen zijn per definitie gratis, maar daar komt volgens TechCrunch binnenkort verandering in.

In een stuk code ontdekte het nieuwsmedium een verwijziging naar een functie om tickets voor evenementen te verkopen. De organisator van het evenement zou de ticketverkoop via een dashboard volledig binnen de omgeving van LinkedIn kunnen organiseren. LinkedIn heeft inmiddels ook bevestigd op kleine schaal tests uit te voeren met betaalde evenementen. Ze geven daarbij aan dat er vanuit gebruikers veel vraag bestond naar de optie om betaalde evenementen te organiseren. Het is nog echter nog afwachten wanneer de functie breder zal worden uitgerold.

Meer engagement

LinkedIn maakte van de pandemie gebruik om het sociale medium te heroriënteren. Het bedrijf zocht naar nieuwe manieren om interactie tussen haar gebruikers te stimuleren. Er kwamen onder andere functies voor polls en livestreams. Niet alle pogingen waren echter een even groot succes. Het concept van de LinkedIn Stories leek bijvoorbeeld niet echt aan te slagen bij het LinkedIn-publiek en de functie is inmiddels ook alweer verdwenen. De geruchten lopen ook al langere tijd dat LinkedIn werkt aan een alternatief voor Clubhouse, ook al is de populariteit van de originele versie al een tijdje aan het uitdoven. De ontwikkeling van deze audiochatfeature zou al in haar laatste fase zitten.

Ben jij bereid te betalen om evenementen via LinkedIn te kunnen bijwonen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business