Nieuws

Nintendo ontkent plannen voor Switch 4K (Pro)

Krijg de Nintendo Switch ooit nog een 4K-versie? Als het van Nintendo zelf afhangt zit die er niet meteen aan te komen.

De geruchten dat Nintendo werkt aan een Switch-console met een 4K-display, die de Switch 4K Pro wordt genoemd, blijven regelmatig opnieuw opduiken. Dit keer is het Bloomberg die het vuur terug heeft aangewakkerd. Volgens het magazine zouden een tiental ontwikkelaars van Nintendo de nodige tools ter beschikking hebben gekregen om al games voor de Switch in 4K-beeldkwaliteit te ontwikkelen. Dat lijkt er op te wijzen dat de nu al beruchte Switch 4K wel degelijk in de maak is. Als de informatie van Bloomberg correct is natuurlijk…

Daar wringt het schoentje nu net. Nintendo was er zeer snel bij om de geruchten in de kiem te smoren. In een reactie zegt het bedrijf dat de 4K-editie van de Switch zeker nog niet in productie is. Er zijn zelfs geen plannen om nog een nieuwe Switch te ontwikkelen. Ook een gameontwikkelaar die door Bloomberg genoemd werd, Zynga, bleek uit de lucht te vallen.

Deze tweet laat er geen twijfel over bestaan.

Nintendo Switch OLED

Wat we wel met zekerheid krijgen, is een nieuwe Nintendo Switch met een OLED-display. Het display van de handheld-console is 7” groot, een stuk groter dus dan de huidige Switch. Verder zijn er onder de motorkap nog enkele kleine verbeteringen aangebracht. Veel fans hadden echter gehoopt dat dit nieuwe model al met 4K-ondersteuning zou komen. Dat eindigde dus in een kleine teleurstelling. De kans lijkt op dit moment groot dat dit ook bij ijdele hoop zal blijven, al kan het natuurlijk dat Nintendo ons op het verkeerde been probeert te zetten.

De Nintendo Switch OLED zal vanaf 8 oktober beschikbaar zijn in België. Het prijskaartje zal ongeveer rond de 350 euro liggen, wat in verhouding tot de huidige prijs van de Nintendo Switch niet overdreven is. Ben jij van plan deze nieuwe versie te kopen of hoop je toch nog op een Switch 4K?

gamingnintendoontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals