Nieuws

TikTok springt mee op de NFT-hype met Top Moments

De populaire app zal enkele van haar Top Moments veilen als NFT’s voor een goed doel. Op 6 oktober start de eerste veiling.

TikTok lanceert in de maand oktober Top Moments, een reeks veilingen waar enkele van de meest populaire artiesten op het videoplatform aan deelnemen. Zij zullen enkele van hun best bekeken video’s door erkende blockchainontwikkelaars laten omzetten naar een NFT waarna hun fans erop kunnen bieden. De keuze van TikTok valt hier op het blockchainplatform van Ethereum waar de meeste NFT’s zijn ondergebracht, meer bepaald het Layer 2-platform van Immutable X dat claimt volledig koolstofneutraal te opereren. Amerikaanse rapper Lil Nas X bijt de spits af op 6 oktober, daarna volgen nog vijf andere veilingen.

Top Moments dient niet om de rijke bankrekening van TikTok nog wat te spijzen. De opbrengsten van de veilingen zullen ofwel dienen om de ontwikkeling van blockchaintechnologie verder te ondersteunen, ofwel gaan ze naar een goed doel dat de creator heeft uitgekozen.

Wat is een NFT?

NFT’s, languit non-fungible tokens, zijn de technologiehype van 2021. Het zijn digitale tokens die worden gebruikt om auteursrechtelijk beschermde werken digitaal te verhandelen. De NFT geldt in deze context als een bewijs van authenticiteit. De technologie achter NFT’s werkt vrij gelijkaardig als die achter cryptomunten. NFT’s zijn gebouwd in de blockchain, een complexe database die volgens een kettingstructuur is opgebouwd. Wil je meer te weten komen over NFT’s, lees dan zeker ons Premium-stuk:

NFT-veilingen kunnen tot de meest dwaze toestanden leiden. Zo verkocht Jack Dorsey zijn allereerste tweet voor meer dan 2,5 miljoen euro en vond iemand de YouTube-video Charlie Bit My Finger 622.000 euro waard. Dat is echter nog ver verwijderd van het absolute record. Een digitale artiest genaamd Beeple verkocht een collage van zijn werk voor bijna 60 miljoen euro. Wees dus maar zeker dat NFT-veilingen met populaire TikTok-artiesten ook astronomische bedragen kunnen opleveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business