Nieuws

App maakt Android Auto in Tesla mogelijk

Android Auto in Tesla
Apple CarPlay of Android Auto in een Tesla zijn niet mogelijk. Deze ontwikkelaar maakt die laatste toch bruikbaar via een eenvoudige app.

Wie vandaag een Tesla koopt, zet zich vast in het bestaande ecosysteem van de Amerikaanse autobouwer. De wagens ondersteunen namelijk geen externe projectie-apps waarmee je Apple CarPlay of Google Android Auto kan gebruiken. Het infotainmentsysteem van Tesla is echter meer dan genoeg en is een heel goed alternatief voor de twee voorgaande. Toch vragen heel wat Tesla-rijders al jaren om de mogelijkheid. Elon Musk heeft ooit laten vallen dat er gewerkt wordt aan zo’n feature, maar daar is het dan ook gestopt.

Android Auto in Tesla

Een ontwikkelaar en eigenaar van de Model 3 is dan maar zelf aan de slag gegaan. Hij ontwikkelde de Android-app AAWireless. Die maakt gebruik van een handige omweg waardoor je toch gebruik kan maken van Android Auto in je geliefde Tesla. De applicatie kost 4,99 euro en werkt via bluetooth en de in-car wifi van Tesla als een hotspot. 

Nadat je de applicatie hebt gedownload en connectie hebt gemaakt via bluetooth en je hotspot, moet je via de browser in het infotainmentsysteem naar androidwheels.com surfen. Daarmee krijgen gebruikers dan direct toegang tot applicaties als Google Maps of Waze. De ontwikkelaar laat weten dat de applicatie nog in een bètafase zit, maar de eerste reviews tonen een vrij stabiele versie.

Wie interesse heeft kan de applicatie hier downloaden en uittesten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business