Battlefield 2042 Open Beta

De release van Battlefield 2042 mag dan wel met een maand uitgesteld zijn tot 19 november, maar van 6 tot 9 oktober kan je alvast aan de slag met de open bèta van de game. Wij namen alvast een kijkje.

Advertentie

Interesse in de beta van Battlefield 2042? Dit moet je zeker weten voor je begint.

Wanneer kan ik de Battlefield 2042 Open Beta spelen?

Wanneer je kan spelen in de bèta hangt van enkele factoren af. Heb je de game alvast gepre-orderd, dan kan je vanaf 6 oktober 9 uur ‘s ochtends aan de slag op alle platformen (pc, PlayStation, Xbox). Op dat moment wordt ook het startschot gegeven voor iedereen die lid is van EA Play. Wil je de game eerst zelf ervaren voor je tot de aankoop over gaat, dan kan dat na afloop van de early access op 8 oktober om 9 uur. Zondag 10 oktober op hetzelfde moment loopt de open bèta af.

Wat is er beschikbaar in de Battlefield 2042 Beta?

In de bèta is enkel All-out Warfare Conquest te spelen op de Orbital map, die we ook al zagen in de trailer van Battlefield 2042. Battlefield: Hazard Zone en Portal zullen dus niet speelbaar zijn. Dat is misschien jammer, maar wij mochten alvast even aan de slag met de game en er valt zeker genoeg te beleven. Het is immers niet elke dag dat je met 128 spelers op één map terecht komt (maximaal 64 voor consoles).

Battlefield 2042 Open Beta

Hands-on gameplay

Op maandag mochten wij alvast enkele uren aan de slag met de game. Persoonlijk heb ik weinig ervaring met de Battlefield-reeks en dat zorgt in dit geval voor een uniek perspectief. We begonnen Battlefield 2042 immers zonder specifieke verwachtingen en lieten de game gewoon op ons afkomen in de plaats van bepaalde eisen te stellen op basis van de vorige titels uit de reeks.

Veel kennis was er ook niet nodig, want de bèta maakt de game zeer toegankelijk. Eén map lijkt misschien weinig, maar er valt zoveel te beleven op Orbital dat ze op geen enkel moment verveelt. Zo kan je een raketlancering van wel heel dichtbij bewonderen en met wat geluk raast er in jouw game een tornado over het speelveld. De map ziet er grafisch ook prachtig uit, al hielp onze RTX 3060 TI grafische kaart daar zeker.

De keuze tussen slechts vier character load-outs maakt ook dat je niet meteen overdonderd wordt met keuzes. Assassin, Engineer, Recon of Support: de keuze is aan jou. Uit gewoonte begonnen we als Recon omdat we langeafstandswapens verkiezen, maar het loont om alle vier de mogelijkheden even uit te proberen. Zo bleek het heel leuk spelen als Engineer, die toegang heeft tot een SG-36 Sentry Gun.

Omdat het om een bèta gaat, waren er hier en daar zaken op te merken die nog beter kunnen. Het is bijvoorbeeld niet altijd even makkelijk om teamgenoten en tegenstanders te onderscheiden omdat de indicatie leds die hiervoor gebruikt worden niet snel genoeg verschijnen. De ontwikkelaars lieten echter weten dat deze build ongeveer twee maanden oud is en er sindsdien heel wat verbeteringen zijn doorgevoerd.

Onze ervaringen kan je in onderstaande video bekijken, maar we raden je aan om de game vooral zelf een keer te proberen. Alle details over de Battlefield 2042 Open Beta vind je op de website van EA.


Gerelateerde artikelen

Battlefield Portal is de revolutionaire nieuwe modus voor Battlefield 2042

Battlefield Portal is de derde grote modus in Battlefield 2042 en belooft voor heel wat speelplezier te zorgen dankzij eindeloze mogelijkheden.

Lost in Random review: Sfeervolle indie-parel

Lost in Random heeft een eigen unieke sfeer en uitgebreide wereld die samen een sterk aansluitend geheel vormen. Een aanrader!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here