T20 Nokia tablet

Nokia heeft zonet zijn allereerste tablet gelanceerd sinds het Finse bedrijf overgenomen werd door HMD Global. Maak kennis met de T20.

Advertentie

Nokia mag dan wel al een voorgeschiedenis hebben in het tabletsegment, waarbij de iPad-imitatie N1 misschien wel het meeste is bijgebleven, sinds de overname van HMD Global focuste het merk Nokia zich helemaal op smartphones. Tot nu. De T20 is een 10,4 inch grote tablet, met een lijvige batterij, een betaalbaar prijskaartje en stevige bouwkwaliteit als verkoopargumenten. 

Zo op het eerste gezicht is de T20 niet meteen moeders mooiste. Het design lijkt ongeïnspireerd en de schermranden zijn vrij breed. Los daarvan is de behuizing van een stevig metaal en is de tablet ook relatief dun (7,8 mm) en licht (470 gram). Het scherm kan ook degelijke specs voorleggen, met een 2K-resolutie (2.000 x 1.200) en een maximale helderheid van 400 nits. 

Credit: Nokia

T20 heeft beest van een batterij 

Het meest opvallende is misschien wel de sterke batterij van maar liefst 8.200mAh. Die zou goed moeten zijn voor 15 uur lang surfen, 10 uur video of tot 7 uur aan televergaderen. De batterij ondersteunt tot 15W aan laadsterkte, hoewel de meegeleverde adapter slechts 10W geeft. 

Voor de rekenkracht zorgen een Tiger T610 8-core-CPU en maximaal 4GB RAM. De T20 krijgt 64GB aan opslagruimte en hoofd- en selfiecamera’s van respectievelijk 8 en 5MP. Het standaardmodel kost alvast 200 euro (3GB RAM en 32GB opslag). Er is ook een model met LTE/4G met een basisprijs van 240 euro. 

Het blijft alleszins afwachten of Nokia zich nog eens kan tonen in de drukbevolkte markt van Androidtablets. In de loop van oktober verschijnt de T20 ook bij ons in de winkels. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here