iOS 15 iPadOS 15 update hoe

In iOS 15.0.2 lost Apple een belangrijke veiligheidsfout en verschillende fouten met CarPlay, Berichten en de Zoek Mijn-app op.

Advertentie

Gisterenavond heeft Apple iOS 15.0.2 uitgebracht die een kritieke kwetsbaarheid moet oplossen. Bovendien zijn er verschillende patches voor de Zoek Mijn-app voor iPhone uitgebracht. De kritieke kwetsbaarheid werd volgens Apple actief misbruikt en maakte het mogelijk om via een applicatie bepaalde commando’s uit te voeren met kernel-privileges op iPhones en iPads.

iOS 15.0.2

De beveiligingslek staat geregistreerd als CVE-2021-30883 en is volgens The Hacker News al de 17e zero day die Apple dit jaar moet aanpakken. De website raadt gebruikers ook ten stelligste aan om te updaten naar iOS 15.0.2 en iPadOS 15.0.2. Naast een oplossing voor de kwetsbaarheid heeft de iPhonebouwer ook verschillende oplossingen voor iPhones en iPads voorzien. Een van de problemen was dat een foto uit Berichten die was opgeslagen in de bibliotheek toch verdween wanneer het bericht of de berichtenreeks werd verwijderd. Dat is nu dus opgelost.

Een tweede belangrijke patch is een probleem met de Zoek Mijn-app. Daarin was de MagSafe kaarthouder van Apple dikwijls niet zichtbaar. Tot slot werd ook een issue met CarPlay gefixt. Daarbij viel de verbinding met audio-apps soms weg of konden audio-apps niet worden geopend.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here