Gelekte afbeelding van de HTC Vive Flow
Credit: Evan Blass

Een nieuw leak toont beelden van de HTC Vive Flow VR-headset , en dat een dag voor de vermeende releasedatum van het toestel.

Advertentie

Als we HTC mogen geloven, dan lijkt het dat VR-brillen in de toekomst er opvallend uit zullen zien. Gelekte beelden geven ons een goede kijk op het mogelijke ontwerp van de onaangekondigde headset. De afbeeldingen zijn afkomstig van het Twitteraccount van bekende leaker Evan Blass, die door The Verge werden opgepikt. Deze informatie verschijnt tevens net op tijd, namelijk een dag voor de vermoedelijke lancering van het toestel.

De beelden tonen een zeer opmerkelijk ontwerp met twee grote ‘lenzen’ vooraan, waardoor de VR-bril veel wegheeft van een echte bril. Uit de afbeeldingen kunnen we tevens opmaken dat hij via een kabel met je pc verbonden moet worden. Gezien het ontbreken van verdere informatie is het ook niet duidelijk of de headset ook zonder externe apparaten werkt.

Volgens de gelekte informatie zou de VR-headset vanaf 15 oktober te pre-orderen zijn, en dat voor 499 dollar. Bij de pre-order krijgen gebruikers naar verluidt 7 gratis VR-apps en een gratis draagtas. De verzendingen zouden in november van start gaan.

Geloofwaardige afbeeldingen

Hou er wel rekening mee dat het hier om gelekte beelden gaat, en dat ze het niet noodzakelijk bij het rechte eind hebben. Aangezien deze een dag voor de release van het product opduiken, vermoeden we echter wel dat er iets van waarheid achter schuilt. Daar komt dan nog eens bij dat het om een aanzienlijke hoeveelheid afbeeldingen gaat, en dat het dus onwaarschijnlijk is dat iemand deze allemaal zomaar uit zijn of haar duim zuigt.

HTC Vive kondigde wel aan dat er op 14 oktober een lancering van een headset zal plaatsvinden. Het evenement gaat onder de naam #GoWiththeFlow. We zullen dus niet meer lang moeten wachten om te zien of de bovenstaande afbeeldingen echt zijn. Het lijkt ons wel dat de meningen over het ontwerp ietwat verdeeld zullen zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here