Nieuws

Orange Belgium opent 5G Lab in haven van Antwerpen

orange 5G lab
Vanmorgen opende Orange Belgium officieel de deuren van zijn eerste 5G Lab in België. Bedrijven kunnen er al doende de voordelen van 5G ontdekken.

Het 5G Lab in de haven van Antwerpen is de nieuwste toevoeging aan het internationale netwerk van de Orange Group, dat nog 7 andere Labs verspreid over Europa omvat. De Labs moeten samenwerking en innovatie stimuleren als nooit tevoren.

Nadat Orange Belgium in 2020 met partners en grote ondernemingen initiatieven rond co-innovatie opzette op zijn 5G-campus in de haven van Antwerpen, zwaait de operator nu de deuren van zijn eerste permanente 5G Lab in de stad Antwerpen open. Het houdt daarbij één doel voor ogen: het volledige potentieel van 5G ontsluiten. In dit 5G Lab is alle kennis en expertise van Orange Belgium over de toepassingen van 5G voor ‘Industry 4.0’ onder één dak verzameld. En waar de focus in de haven van Antwerpen nog op co-innovatie lag, is men in het 5G Lab nu ook druk bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe,praktische toepassingen voor 5G.

5G ontdekken

Het Orange 5G Lab is een verzameling van diensten voor klanten, prospects en economische spelers met interesse in 5G. Het bestaat uit twee programma’s: een programma om de diverse 5G-toepassingen te ontdekken en een programma om deelnemers zelf oplossingen te laten ontwikkelen en uittesten. In het laboratorium zijn ook verschillende 5G-gecertificeerde toestellen zoals slimme brillen waar deelnemers mee kunnen experimenteren.

Bij de opening van het Lab, in aanwezigheid van Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle, demonstreerde Orange Belgium verscheidene nieuwe 5G-toepassingen die ontwikkeld waren met diverse partners. Twee nieuwe toepassingen stalen de show. Als eerste was een robotarm aan de beurt die volledig bestuurd werd met een AR-bril. Daarna volgde nog een modeltrein uitgerust met camera’s en sensoren en een motor met AI die voorwerpen en mensen op het spoor automatisch herkent en meteen aan de alarmbel of zelfs aan de noodrem trekt. Een eerste stap richting zelfrijdende spoorvoertuigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business