Nieuws

Cryptomunt ‘Squid Game’ blijkt oplichting: twee miljoen dollar buitgemaakt

Squid Game
Met Squid Game haalde Netflix zijn laatste grote slag binnen.
Het grote succes van de Netflix-serie Squid Game heeft tot oplichtingspraktijken geleid. Een nieuwe gelijknamige cryptomunt blijkt vals te zijn. De scam heeft de makers achter de crypto-eenheid naar schatting zo'n twee miljoen dollar opgeleverd.

Met de ‘Squid Game’-munt kon je volgens de oplichters online games spelen gebaseerd op de serie. Hierdoor werd de cryptovaluta al snel een groot succes. De games zouden in de maand november uitrollen, maar dit is niet gebeurd.

Vanwege de hype rondom de Nettflix-serie wist de meme-munt in korte tijd een flinke koersstijging te behalen, nadat deze op 20 oktober werd gelanceerd. De cybercriminelen hebben al hun geld inmiddels in één keer uit de munt onttrokken, waardoor investeerders hun ingelegde geld kwijt zijn.

Naar verluidt hebben de oplichters twee miljoen dollar buitgemaakt, hoewel Gizmodo zelfs een bedrag van meer dan drie miljoen dollar noemt. Belangrijk om te weten is dat Netflix en de makers achter de hitserie niets met de cryptomunt te maken hebben.

Er met beide benen ingetrapt

Beleggers konden de crypto enkel kopen en niet verkopen. Daarnaast kon er niet door buitenstaanders gereageerd worden binnen het Telegram-kanaal van de cryptomunt. Hoewel dat al snel naar oplichting ruikt, zijn veel mensen toch tot aankoop overgegaan.

De website van de ‘Squid Game’-cryptomunt lanceerde enkele weken geleden en stond vol gigantische fouten op het gebied van grammatica en spelling. Ook dat had een voorbode moeten zijn dat er iets niet in de haak was. Inmiddels is de website offline gehaald.

Eerder maakte Netflix bekend dat Squid Game de streamingdienst een hoop nieuwe abonnees heeft opgeleverd. Er zouden tussen 1 juli en 30 september 4,28 miljoen abonnees bij zijn gekomen.

Lees ook: Netflix-games vanaf vandaag beschikbaar in Android-app

Dat de populariteit van de serie cybercriminaliteit in de hand zou werken, komt niet als een enorme verrassing. Dankzij de populariteit van de serie wist ook de daarop gebaseerde cryptomunt een hoop kopers aan te trekken. Het is echter relatief lastig om oplichting in de cryptomarkt vroegtijdig te herkennen, hoewel CoinMarketGap eerder al waarschuwde voor de munt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business