Nieuws

Netflix-games vanaf vandaag beschikbaar in Android-app

Netflix begint officieel met het uitrollen van mobiele games in haar Android-app voor smartphones en tablets. iOS volgt spoedig.

De plannen van Netflix om games toe te voegen aan haar streamingplatform waren al langer bekend. Sinds augustus voerde het op beperkte schaal tests uit met haar abonnees in Polen. Dat pilotproject bleek succesvol, want Netflix kondigt met een blog aan dat de Netflix-games vanaf vandaag globaal beschikbaar zullen zijn in de Android-app voor smartphones en tablets. Ze zullen verschijnen in het drop-down menu ‘Categorieën’.

Het startaanbod zal bestaan uit zes games. Drie van de zes Netflix-games zijn gebaseerd op de populaire serie Stranger Things. Maar games hoeven duidelijk geen connectie te hebben met series of films uit de rijke catalogus van het streamingplatform, getuige de games Shooting Blasts, Card Blast en Teeter Up. Dit zijn games ontwikkeld door externe gamestudio’s die je ook gewoon apart kan downloaden via Google Play, maar op termijn wil Netflix de games ook zelf maken. In september nam Netflix de gamestudio Night School Studio over. Het eerste kind van dat huwelijk moet nog wel geboren worden.

Games voor iedereen

Alles wat je nodig hebt om games te spelen op Netflix, is een abonnement. Je hoeft niet extra te betalen voor de games (al verhoogde Netflix onlangs wel haar prijzen in België) en de games lijken beschikbaar voor alle type abonnementen. Bij gedeelde accounts zullen de Netflix-games uiteraard ook voor alle profielen beschikbaar zijn. De enige beperking die Netflix oplegt is dat Kids-accounts worden uitgesloten. Netflix zal op termijn wel kindvriendelijke spelletjes ontwikkelen. Sommige games zullen ook beschikbaar zijn in het Nederlands en je kan ze net als series of films downloaden voor offline gebruik.

Voorlopig zien we de games nog niet verschijnen in onze Netflix-app, dus wellicht zullen we nog enkele uren geduld moeten hebben. iOS-gebruikers die nu denken ‘en wij dan?’: de uitrol voor iOS laat langer op zich wachten omwille van het strengere App Store-beleid van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business