netflix schrapt producties
Beeld via Canva

Netflix heeft haar eerste voorzichtige stappen gezet in de gamingindustrie door twee games aan te bieden via de mobiele app in Polen.

Advertentie

Het bekende streamingplatform kondigde in juli aan vanaf volgend jaar games te willen aanbieden aan haar abonnees en dat lijkt geen loze belofte te zijn. In Polen is Netflix gestart met een experiment waarbij abonnees twee games over de succesreeks Stranger Things kunnen downloaden via de mobiele applicatie van Netflix. Aangezien wij geen reporter ter plaatse hebben in Polen, hebben we dat nieuws van Twitter moeten halen. Het gaat meer bepaald over de games Stranger Things: 1984 en Stranger Things 3 die niet van Netflix zelf zijn en je dus ook gewoon via de appwinkel op je smartphone kan downloaden.

De twee games worden gewoon getoond tussen het film- en serieaanbod onder een aparte categorie zoals ze dat eerder hadden aangekondigd. Wie een game selecteert, ziet een grote Installeer-knop die je nu nog doorverwijst naar een appwinkel om de game te downloaden. De games zijn volledig advertentievrij, bevatten geen in-app aankopen en je zal als abonnee ook nooit moeten bijbetalen om een game te kunnen downloaden.

Grote ambities met games

Dit eerste experiment licht al een eerste tipje van de sluier van wat Netflix precies van plan is met games. Op termijn zal het game-aanbod zich zeker niet beperken tot de mobiele applicatie. Netflix wil zelfs games voor consoles gaan aanbieden. We mogen ook verwachten dat Netflix op termijn de games zelf gaat produceren, net zoals ze al veel succes hebben behaald met hun eigen unieke films en series. Het bedrijf trok een voormalige werknemer van EA en Oculus aangetrokken om dat team aan te sturen. Toch zal het vermoedelijk nog enkele maanden duren vooraleer we in België ook games kunnen spelen (of je kan met een goede VPN-verbinding proberen toegang te krijgen tot de Poolse Netflix-bibliotheek).

Door de sprong naar gaming te wagen wil Netflix uitbreiden van een streamingreus naar een meer allround entertainmentreus. De concurrentie is er met de komst van Disney+ niet mals op geworden in de streamingindustrie. Toch ziet het bedrijf vooral YouTube als zijn grootste concurrent. Voorlopig kan Netflix op dit moment alleen maar dromen van de meer dan 2 miljard gebruikers die YouTube vandaag de dag telt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here