Nieuws

Zoek een artistieke dubbelganger van je huisdier met Googles Pet Portraits

Staat jouw huisdier op een historisch kunstwerk? Ga het na met de nieuwe feature Pet Portraits van Googles Arts & Culture-app.

Google Arts & Culture lanceerde in 2018 al een functie waarmee je een dubbelganger van jezelf kon vinden in kunstwerken uit vroegere historische periodes. Alles wat je daarvoor moest doen was een selfie van jezelf nemen en de algoritmen van Google gingen op zoek naar een persoon in een kunstwerk die als twee druppels water op je lijkt. De functie is met meer dan 120 miljoen geüploade selfies razend populair en daarom breidt Google de functie nu uit voor onze allerbeste vrienden – onze huisdieren – met Pet Portraits. Wie weet heeft jouw hond of kat ook wel een historische dubbelganger.

Hoe werkt Pet Portraits?

De functie Pet Portraits werkt voor huisdieren op een gelijkaardige manier als voor mensen: je neemt een foto van je huisdier en Google gaat op zoek naar schilderijen of beeldhouwwerken met dieren van dezelfde soort. Als je je huisdier niet goed op de foto krijgt, kan je ook een oudere foto uploaden. Je zal vaak meerdere resultaten krijgen, waarvan het ene resultaat al wat accurater is dan het andere. Heeft je hond bijvoorbeeld een bruine vacht en hangende oren, dan zal je elke hond die aan die twee karakteristieken voldoet te zien krijgen, ook al is het een volledig ander ras. Ook met een capibara uit de dierentuin van Planckendael bleken de algoritmen de nodige moeite te hebben, zoals je kan zien in de afbeeldingen hieronder. Van de zoekresultaten kan je een mooie diavoorstelling maken en deze delen via sociale media.

Als jouw huisdier nog niet blijkt gefigureerd te hebben in een kunstwerk, kan je ook altijd nog zelf een kunstwerk van je maatje maken. Google Arts & Culture voegde in de lente van 2020 een reeks AR-filters toe waarmee je foto’s kan omtoveren tot bekende kunstwerken. Daarmee kan je je huisdier laten schitteren in Edward Munchs De Schreeuw of de Mona Lisa van Da Vinci.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business