Nieuws

Netflix komt met TikTok-achtige feed ‘Kids Clips’ op iOS

Kids Clips
Netflix gaat Kids Clips uitrollen op zijn iOS-app. Dat is een op TikTok-achtige feature die de aandacht moet trekken van jongere kijkers.

De streamingdienst gaat de korte videoclips deze week uitrollen, zo meldt Bloomberg. De Kids Clips kan je zien als een soort van korte trailer, maar dan in hapklaar TikTok-formaat. De feature moet jonge kijkers helpen om nieuwe dingen te ontdekken die ze leuk vinden. Ook zij hebben al snel last van keuzestress, redeneert Netflix. In het kader daarvan lanceerde Netflix onlangs ook Play Something, een shuffle-functie om je aan het kijken te krijgen wanneer je het echt niet weet. 

Kids Clips als test 

Het concept bouwt eigenlijk voort op Fast Laughs (dat eerder dit jaar verscheen). Dat doet net hetzelfde voor het comedy-genre. Kids Clips krijgen wel een horizontale oriëntering in de plaats van een verticale. Zo zullen ze helemaal schermvullend zijn. Bovendien zullen kinderen maar 10 tot 20 clips in één keer kunnen bekijken. Netflix voegt er elke dag nieuwe toe, afhankelijk van wat er dan populair is bij het doelpubliek of wat er binnenkort verschijnt.  

Netflix verwijst wel nog naar Kids clips als “een test”. Volgens Bloomberg zal de feature ook niet meteen voor iedereen beschikbaar zijn. In een eerste fase zal die alleen actief zijn in selecte markten, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, Ierland en Zuid-Amerika. 

netflixontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals