Tips

Netflix Play Something: nooit meer keuzestress

Kan je niet kiezen op Netflix? Laat je dan eens verrassen door de nieuwe Netflix-feature Play Something. Zo werkt het.

Heb je na een jaar coronamaatregelen het gevoel dat je alles hebt gezien op Netflix? Is het elke avond discussie met je partner of huisgenoten over wie de film mag kiezen? Als één van deze situaties herkenbaar klinkt, dan heeft een Netflix een leuke feature voor je uitgerold: Play Something. Netflix Play Something is vergelijkbaar met de Shuffle Play-functies van muziekstreamingdiensten. Je kan de functie gebruiken om Netflix voor jou nieuwe series of films te laten ontdekken.

Netflix is eind vorige week begonnen met het uitrollen van hun Shuffle Play. Ik zag de nieuwe feature vrijdagavond voor het eerst op mijn account opduiken, dus vermoedelijk heb jij hem ook al ter beschikking. Maar hoe gebruik je het?

Netflix Play Something: zo werkt het

Voorlopig kan je Play Something alleen maar gebruiken op je smart-tv. Het is niet geweten of de functie ook naar de desktop- of mobiele applicatie van Netflix zal komen. Open dus eerst de televisieapp van het streamingplatform. Er zijn twee manieren om Netflix Play Something te gebruiken. De eerste manier krijg je al bij het Wie kijkt er?-startscherm. Onder je account zal je de Play Something-knop zien verschijnen. Die knop is vindt je ook terug in het navigatiemenu links op het hoofdmenu (zie afbeelding). Ga met je afstandsbediening naar de knop en er begint meteen een titel af te spelen. Je hebt nog nooit zo snel gekozen!

Bij het kiezen van een titel steunen de algoritmen van Netflix op je kijkgeschiedenis om te kunnen inschatten welke genres je graag kijkt. Toch is de kans aanneembaar dat de eerste aanbeveling niet meteen perfect is. Je zal daarom rechts de optie Play Something Else zien staan om Netflix op te dragen iets anders op te zetten. Uiteindelijk zal je dus nog steeds de finale knop moeten doorhakken.

netflix play something 3
Is het niet wat je zoekt. Vraag dan iets anders aan.

Vertrouw je de algoritmen van Netflix niet helemaal maar kan je toch wat kijktips gebruiken? Neem dan een kijkje naar ons Netflix-overzicht van deze maand om te weten welke titels eraan zitten te komen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business