Nieuws

Windows 11 krijgt een nieuwe mediaspeler

Windows 11 Media Player App
Na de Groove Music App uit Windows 10 is Microsoft aan de slag gegaan met een nieuwe app: Windows 11 Media Player App.

Update 06/01/2022: de nieuwe mediaspeler is vanaf vandaag beschikbaar voor alle gebruikers met Windows 11 Build 22000.346. Je downloadt Windows Media Player via de Microsoft Store.


Origineel artikel 17/11/2021: Microsoft heeft een nieuwe mediaspeler-app gelanceerd voor Windows 11. Die mediaspeler is vooralsnog alleen beschikbaar voor Windows Insiders in het Dev Channel maar is duidelijk al in een vrij volwassen fase beland. De applicatie gaat de bestaande Groove-app vervangen en Microsoft wil eerst extra feedback verzamelen om de multiplayer-app verder te kunnen uitbouwen.

Windows 11 Media Player App

Qua functies lijkt de Media Player App sterk op zijn voorganger. De applicatie speelt muziek en video’s af en laadt ook automatisch content in die op je pc staat. Je kan ook zelf bepalen uit welke mappen Media Player App zijn content mag halen.

Momenteel lijkt de applicatie nog sterkt gefocust op offline content en lijkt Media Player App sterk op iTunes of iets gelijkaardig. Een opvallende zet aangezien steeds meer mensen gebruikmaken van muziek- en videostreamingdiensten.

Windows 11 mediaspeler Media Player App

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business